Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Γιώτα Πούλου για τον Οργανισμό Κωπαίδας της Περιφέρειας Στερεάς : Χόρτασαν λόγια και υποσχέσεις οι αγρότες

Τα πυρά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Γιώτας Πούλου , δέχεται η  Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή  Παπαθωμά για τα προβλήματα της Κωπαίδας !
''Η «Κωπαΐδα μου», το «προσωπικό μου στοίχημα», και πολλοί άλλοι αντίστοιχοι επικοινωνιακοί χαρακτηρισμοί-χειρισμοί της κας Παπαθωμά, δεν αρκούν για να ξεπεράσουν οι αγρότες της περιοχής μας, τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν, από την άγνοια, την αμέλεια  της Αντιπεριφέρειας'' τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .
 
''Η Αντιπεριφερειάρχης , αναφέρει η κ. Πούλου , πρέπει επειγόντως να επισκεφτεί την Αλίαρτο και συγκεκριμένα την περιοχή Α (από την γέφυρα/φράγμα στον Κηφισσό και ανατολικά μέχρι την περιοχή Αχ26-καταβόθρα Μαυροματίου ), μία αρδευόμενη έκταση 3.500 στρεμμάτων που λόγω της αντλίας που δεν επισκεύασε έγκαιρα, αν και παρουσίαζε από πέρυσι προβλήματα, έμεινε απότιστη.
Η φετινή ανυδρία ήταν αναμενόμενη, αφού οι βροχοπτώσεις ήταν περιορισμένες και η ετοιμότητα-επισκευή του μηχανολογικού εξοπλισμού έπρεπε να είχε προβλεφθεί πριν τον Απρίλιο.
''Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις πληττόμενες καλλιέργειες σιταριού, βαμβακιού, μηδικής νεόσπαρτης ή εγκατεστημένης, κηπευτικών, καλαμποκιού που δεν ποτίστηκαν επαρκώς και ποιος θα αποζημιώσει τους αγρότες για την απώλεια του εισοδήματός τους και μάλιστα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας καθώς η άνοδος των τιμών κάποιων προϊόντων θα μπορούσε να ισοσκελίσει το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής ρωτά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ . 
 
 
Τέλος για τα θέματα του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας που πλέον διαχειρίζεται η Περιφέρεια αποκλειστικά, τις χρεώσεις των ανταποδοτικών τελών και την αξιοποίησή τους, η κ. Πούλου ζητά απο τους αρμόδιους να απαντήσουν με στοιχεία στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. 

    

Αθλητικά

Στον ελληνικό «εμφύλιο», ανάμεσα σε Μπόχουμ και Στουτγκάρδη, δεν πανηγύρισε κανείς. Το τελικό 0-0 διατήρησε και τις δύο ομάδες στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού...