Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΛΑΡΚΟ : Συλλαλητήριο εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ , σε μια υστατη προσπάθεια να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της κρατικής βιομηχανίας . Οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν την προκήρυξη κινητοποίησης στις 17 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Σάββατο και την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας. Το Σωματείο Εργαζομένων καλεί την περιφέρειά Στερεάς, σε συνεννόηση με τα εργατικά κέντρα του κάθε νομού, να μισθώσει λεωφορεία για να μπορούν να μεταβούν στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση εργαζόμενοι που έχουν δείξει προθυμία. Το κάλεσμα του Σωματείου απευθύνεται σε όλα τα συνδικάτα της χώρας, τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, τα κόμματα, την τοπική διοίκηση της Στερεάς .

 

Οπως σημειώνουν στην ανακοινωσή τους ''μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, πάνω από 1.200 εργαζόμενοι «μόνιμοι» και εργαζόμενοι στις εργολαβίες πετιούνται στο δρόμο. Μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας η ΛΑΡΚΟ για πρώτη φορά μπαίνει στο κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος'', γι'αυτό καλούν ολα τα εργατικά κέντρα και τους φορείς ''να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας με όλα τα μέσα στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση του παραγωγικού της χαρακτήρα, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων.

 

 Η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις θέσεις εργασίας.Η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία «κοινωνικού ταμείου» για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους.Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την εικόνα που έχουμε σταμάτα το πολύ μέχρι τέλος του έτους.

Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ θα είναι πλήγμα τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για όλη τη χώρα.

 

 Δηλώνουμε ότι έξω από τις εργασίες μας, είτε αυτοί είναι στο εργοστάσιο, είτε στα μεταλλεία, είτε στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ θα βγούμε ή συνταξιούχοι ή νεκροί. Απολυμένου ποτέ.

 

 Διεκδικούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

 

 Εμμένουμε στις θέσεις μας όπως αυτές έχουν κατατεθεί επίσημα στη Βουλή των Ελλήνων και κοινοποιηθεί στο λαό της χώρας μας.

 

 Η πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να αφουγκραστεί την αγωνία όλων μας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων''.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

randomness