Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νότης Μαριάς από το Γοργοπόταμο: Άμεση διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

 

 

Να διεκδικήσει άμεσα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις κάλεσε από το   Γοργοπόταμο την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ   ΔΡΟΜΟΣ , πρώην Ευρωβουλευτής  Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς την Κυριακή 24 Νοεμβρίου επικεφαλής αντιπροσωπείας του   Κινήματος αποτελούμενη από τους πρώην υποψήφιους Ευρωβουλευτές Βασίλη   Κουλούρη και Βούλα Θεοδώρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου από την Ενωμένη   Εθνική Αντίσταση. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι και έκανε 
την παρακάτω δήλωση:

«Εβδομήντα εφτά  χρόνια μετά, τιμούμε τους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που ανατίναξαν την Γέφυρα του Γοργοποτάμου. Από εδώ από τον Γοργοπόταμο καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Μετά την ρηματική διακοίνωση πρέπει πλέον η Πατρίδα μας να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δικαστικές ενέργειες προκειμένου να απαιτήσει την πλήρη καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού δανείου και τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων. Σαν πρώτα βήματα πιστεύουμε ότι πρέπει να εγγράψει άμεσα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό που συζητείται τις επόμενες ημέρες και ταυτόχρονα ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για να εκτελεστεί πλέον η αμετάκλητη απόφαση του Διστόμου.»