Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παναγιώτης Ιακωβής : ''Η Κολχικίνη δίνει ελπίδα για τον περιορισμό της χιονοστιβάδας ''

Η Κολχικίνη δίνει ελπίδα για τον περιορισμό της χιονοστιβάδας φλεγμονώδους αντίδρασης στην COVID-19 , τονίζει με σημειωμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λαμιώτης Καρδιολόγος -Διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Ιακωβής . Ο Παναγιώτης Ιακωβής δηλώνει ''υπερήφανος υποστηρικτής και ερευνητής αυτής της θεραπευτικής παρέμβασης'' σημειώνοντας οτι ''οσοι  πιστέψαμε στις θεραπευτικές επιδράσεις της Κολχικίνης στους ασθενείς μας, σήμερα αισθανόμαστε μια μικρή αίσθηση δικαίωσης''.
Σύμφωνα με την αποψη του κ. Ιακωβή ''η πάμφθηνη και χαμηλών παρενεργειών Κολχικίνη, αποτελεί αυτή τη στιγμή, μια μεγάλη ελπίδα για τον περιορισμό της χιονοστιβάδας φλεγμονώδους αντίδρασης στην COVID-19. Το γνωρίζουμε όσοι την χρησιμοποιούμε με εμπιστοσύνη στους Καρδιολογικούς ασθενείς μας'' , συνιστά ομως υπομονή  μέχρι να υπάρξει ''πλήρης διερεύνηση'' οπως χαρακτηριστικά αναφέρει . Ο κ. Ιακωβής κάνει εκκληση στους πολίτες ''να  συνεχίσουν  δυναμικά τους Εμβολιασμούς αλλά και την τήρηση όλων των προληπτικών μέτρων''.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Λαμιώτης επιστήμονας ξεκαθαρίζει οτι ''τα φάρμακα που δρουν στο Ανοσοποιητικό δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς εντολή από Ειδικό Ιατρό, όπως και κάθε φάρμακο. Όταν ένα τόσο εξειδικευμένο φάρμακο χορηγείται χωρίς ένδειξη, περισσότερο βλάπτει παρά ωφελεί''.
 
''Η Κολχικίνη , τονίζει ο κ. Ιακωβής , είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται στην μυοπερικαρδίτιδα. Πλειάδα ασθενών μας χρωστούν τη γιατρειά τους στην Κολχικίνη, η οποία σημειωτέον δεν έχει βαριές παρενέργειες, όταν χρησιμοποιείται από Ειδικούς, και είναι πάμφθηνη.
Η φλεγμονώδης αντίδραση στη λοίμωξη από κορωνοϊό, είναι κρίσιμο σημείο στην κακή εξέλιξη, ειδικά αν προσβάλλει το μυοκαρδίο.
Η αγαπημένη μας Κολχικίνη ελπίζουμε ότι θα μετριάσει αυτή την καταστροφική αντίδραση και την κακοηθέστατη προσβολή του μυοκαρδίου.
Για άλλη μια φορά οι Έλληνες Γιατροί αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε την Επιστήμη. Οσοι Γιατροί γνωρίζουμε το φάρμακο αυτό στηρίζουμε την προσπάθεια.
Οι ελπίδες μας και οι προσπάθειές μας συνοδεύουν τους αγαπημένους μας ασθενείς''.
 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.