Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συλλήψεις για απάτες και πλαστογραφία στη Λαμία

Δύο περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου εξιχνιάστηκαν από την  Ασφάλεια  Λαμίας .Συνελήφθησαν τρία ατομα , δύο ανδρες και μια γυναίκα , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και πλαστογραφία . 

 

Οι δράστες αναρτούσαν απατηλές αγγελίες πώλησης γεωργικών ελκυστήρων  και άλλων μηχανημάτων στο διαδίκτυο, αποσπώντας χρηματικά ποσά από τα υποψήφια θύματά τους . Στην παγίδα τους επεσαν αγρότες απο την περιοχή της Λοκρίδας . 

 

 Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους οι δράστες αρχικά προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, απατηλών αγγελιών πώλησης γεωργικών ελκυστήρων και άλλων μηχανημάτων, τα οποία υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε χώρες του εξωτερικού.

 

Ακολούθως, προσπαθώντας να πείσουν, ως προς την φερεγγυότητά τους, τα υποψήφια θύματα – αγοραστές, προκειμένου τελικά να τους αποσπάσουν τα χρηματικά ποσά που ζητούσαν, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους έστελναν μέσω λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων που διέθεταν , αντίγραφο Ελληνικού διαβατηρίου, στο οποίο είχαν νοθεύσει τις ημερομηνίες έκδοσης και λήξης αυτού.

 

 

Επιπλέον, οι δράστες διέθεταν αντίστοιχα δύο τραπεζικούς λογαριασμούς σε διαφορετικές χώρες του εξωτερικού, εκ των οποίων ο ένας χρησίμευε για την κατάθεση των χρημάτων από τα θύματά τους και την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης αγοραπωλησίας, ενώ ο δεύτερος για την άμεση μεταφορά του χρηματικού ποσού που είχε κατατεθεί στον πρώτο λογαριασμό και την αποφυγή δέσμευσής του, σε περίπτωση καταγγελίας της παράνομης δραστηριότητάς τους.

 

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν, από τις δύο προαναφερόμενες απάτες, ανέρχεται στα 5.600 ευρώ.

 Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

 Επισημαίνεται ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, www.hellenicpolice.gr,  είναι διαθέσιμες αναλυτικές συμβουλές προς τους πολίτες, για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης από επιτήδειους, που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα αποσπούν χρηματικά ποσά.