Δεν γνώριζαν, δεν ρώταγαν; (Άρθρο του Χρήστου Αλεξανδρή)
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης την επαθε τελικά όπως ο στρατηγός Γρίβας. “Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος”.
Η φράση ειπώθηκε απο τον Γεώργιο Παπανδρέου για τον στρατηγό Γρίβα αλλά χαρακτηρίζει διαχρονικώς πρόσωπα που ξαφνικά γίνονται οι αρνητικοί πρωταγωνιστές σε υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο βίο και μη αποδεκτές πολιτικές συμπεριφορές πολιτικών προσώπων που προσβάλλουν την νοημοσύνη των απλών πολιτών.
Η αποκάλυψη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε φυσικά μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός πολλών κυβερνητικών στελεχών ότι τάχατες δεν γνώριζαν.
Για την υπόθεση αυτή υπήρχαν εδώ και καιρό δημοσιεύματα στον αντιπολιτευόμενο τύπο αλλά είχαν καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν είχαν ακούσει και διαβάσει τα κυβερνητικά στελέχη ;
Όμως και να ήθελαν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να παριστάνουν τους ανήξερους και ανθρώπους που πέφτουν από τα σύννεφα, δεν τους το επέτρεψε ο ίδιος ο γαλάζιος βουλευτής, ο οποίος πήρε χθες με τη σειρά τα πρωινάδικα στις τηλεοράσεις παραχωρώντας συνεντεύξεις.
Αναφερόμενος στην επιχειρηματική του δραστηριότητα είπε ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και ότι όλοι γνώριζαν στη Νέα Δημοκρατία για την επαγγελματική του δραστηριότητα και για τις συναλλαγές των εταιρειών του με το ελληνικό δημόσιο.
Όπως ο ίδιος ανέφερε το 2010, σε μία περίοδο που η Ελλάδα κινδύνευσε με άτακτη χρεοκοπία, ο κύριος Πάτσης συνεργαζόμενος με την Τράπεζα Πειραιώς αγόρασε με δάνειο που πήρε από την τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια 63 εκατομμυρίων ευρώ στο 1/15 της πραγματικής τους αξίας (4,3 εκατομμύρια ευρώ) με απόλυτα νόμιμο τρόπο.
Αυτά, δήλωσε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, ήταν όλα γνωστά στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν το ήξερε μόνο το κόμμα μου το ήξερε όλη η Ελλάδα για την επαγγελματική και επιχειρηματική μου δραστηριότητα όταν αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική και η Νέα Δημοκρατία με συμπεριέλαβε στα ψηφοδέλτια της» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επομένως ας μην κάνουν τους ανήξερους εκεί στη Νέα Δημοκρατία αφού όλα ήταν γνωστά.
Άνοιξε όμως και ένα δεύτερο κεφάλαιο ο Ανεξάρτητος πλέον βουλευτής της ΝΔ. Τη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ. Η συμφωνία αυτή με τα ΕΛΤΑ κατά δήλωση του αποπεμφθέντος βουλευτή, ξεκίνησε το 2020 όταν ο Ανδρέας Πάτσης ήταν ήδη βουλευτής.
Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες ο ίδιος ο βουλευτής, η συμφωνία με τα ΕΛΤΑ είχε βγεί και στη “Διαύγεια”. Και αυτό το γνώριζαν στη Νέα Δημοκρατία.
Υπάρχει όμως και κάτι που δεν το γνώριζε ο κύριος Πάτσης και απ’ ότι φαίνεται δεν φρόντισε να τον ενημερώσει και κανένας άλλος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν γνώριζε ο βουλευτής από τα Γρεβενά, αν και είναι δικηγόρος, ότι υπάρχει ασυμβίβαστο του βουλευτή και ότι το γεγονός ότι διατηρούσε εξωχώρια εταιρεία που συνεργαζόταν με τα ΕΛΤΑ ήταν παράνομο και ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει μέχρι και φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 500.000 ευρώ.
Και όμως αυτός ο βουλευτής που δεν γνώριζε και δεν είχε φροντίσει κανένας από τη Νέα Δημοκρατία να τον ενημερώσει και να τον προφυλάξει, ψήφισε στη Βουλή νομοσχέδια για να περνάνε τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στις εισπρακτικές εταιρείες και να προχωρούν γρήγορα οι πλειστηριασμοί ακόμη και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας.
Επειδή όμως και εμείς δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα θέλουμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση. Είναι η μοναδική περίπτωση βουλευτή που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο των εισπρακτικών εταιρειών ;
Επειδή εμείς δεν γνωρίζουμε γι’ αυτό άλλωστε και ρωτάμε ...
Χρήστος Αλεξανδρής