Έφυγε το 2025
Αρχοντούλα Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη
Έφυγε οριστικά το 2025 για το οποίο δεν θα λυπηθούμε γιατί δεν κατάφερε να μας αφήσει κάτι που να θυμόμαστε με γλυκιά νοσταλγία.
Φυσικά γι΄ αυτό φρόντισαν δυστυχώς κάποιοι που μας κρατούν στα χέρια τους. Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2025 εμένα μου άφησε μεγάλη θλίψη. Αναφέρομαι σε δύο ανθρώπινες απώλειες σπουδαίων Ευρυτάνων εκπαιδευτικών, δυο δασκάλων, του Κώστα Παπαδόπουλου και του Κώστα Μήτσιου πολύ αγαπημένων και φίλτατών μου, οι οποίοι πέραν από τη διδακτική τους αποστολή δραστηριοποιήθηκαν ποικίλα. Κυρίως με τη συγγραφή βιβλίων και όχι μόνο. Σαν Ευρυτάνισσα κι εγώ αισθάνομαι ένα άδειασμα βαθύ. Παπαδοπαίδια και οι δυο τους όπως και εγώ παπαδοκόρη, μας ένωναν πολλά γι΄ αυτό και η λύπη μου περισσεύει. Τους υπόσχομαι πως θα βρίσκονται με τους αθάνατους της καρδιάς μου. Τους οικείους του τους παρακαλώ να δεχτούν τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
Τώρα βρισκόμαστε πια στον καινούργιο χρόνο 2026. Με το ξεκίνημά του πήραμε την κακιά είδηση από τον αναπάντεχο και αιφνίδιο θάνατο του εξαιρετικού και σπουδαίου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη που για 34 χρόνια μας έλεγε την καλημέρα του, που δεν ξεχνιέται, έτσι η μνήμη του θα μένει αιωνία. Στους οικείους του δύναμη και καλή παρηγοριά. Σ΄ αυτές τις οδυνηρές στιγμές λόγια δεν χωρούν γιατί είναι η κατεδάφιση που δεν αναστηλώνεται.
Καινούργιος χρόνος λοιπόν 2026 και οι κυβερνώντες μας να βρουν το δρόμο τους που τον έχουν χάσει για χρόνια, να ξεκουραστούν απ΄ την ξεκούρασή τους και αντί το γνωστό συμπαγές κομμάτι της Ν.Δ. να πίνει το καφεδάκι του εκεί στη Βουλή πρωί πρωί με τη δροσούλα του καινούργιου χρόνου θα ήταν σκόπιμο να έκαναν μια βόλτα στους κάδους των απορριμμάτων που ήταν άδειοι ως τα κατάβαθά τους απ΄ τη φτωχολογιά.
Όσο για τις τράπεζες ο κοσμάκης βοά. Μακριά τα χέρια σας απ΄ τους πλειστηριασμούς των φτωχοελλήνων.
Μακάρι αυτό το φως, αυτό το άγιο και άπλετο φως των Θεοφανείων να σπάσει και να σκορπίσει τα σκοτάδια της εποχής μας μήπως δούμε καμιά άσπρη μέρα.
Τέλος από το δικό μας μετερίζι εκπέμπομε τις ευχές μας και χρόνια καλά ας είναι και πολλά ξεκινώντας από την αγαπημένη συνεργατική μας οικογένεια της εφημερίδας ‘ ‘ Λ.Τ.’ ‘ καθώς στον καθένα Φθιώτη και Φθιώτισσα ευχόμαστε υγεία, τύχη προκοπή και εκπλήρωση κάθε επιθυμία τους.
Η τελευταία μας ευχή είναι:
Να μην ξαναγεννηθούν άνθρωποι αιμοχαρείς



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

