Έργα Αναβάθμισης της Βόρειας Ανατολικής Λοκρίδας σε εξέλιξη
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς
Σήμερα (2/6/2025) επιστρέφοντας οδικώς με φίλο από χωριό της Ανατολικής Λοκρίδας διαπιστώσαμε την πρόοδο που υπάρχει, έστω με ελληνικούς ρυθμούς, σε δύο δημόσια έργα.
1. στο έργο της ανάπλασης της παλαιάς παραλιακής οδού: Αγίου Κωνσταντίνου - Ανατ. Είσοδος Καμμένων και ειδικότερα στην ανατολική είσοδο των Καμμένων Βούρλων [Σχεδιασμός, Μελέτη, χρηματοδότηση, έναρξη υλοποίησης από Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επί Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. Οι εργασίες προφανώς συνεχίζονται].
2. στο έργο της ανάπλασης του ιστορικού χώρου των Θερμοπυλών [Μελέτη, υλοποίηση από Δήμο Λαμιέων-Δύο διαδοχικές δημοτικές αρχές & Υπουργείο Πολιτισμού, χρηματοδότηση από Υπουργείο Οικονομικών, επί Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. Συμβολή από Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών].
Η αναβάθμιση του χώρου απαιτεί υψηλότερες επενδύσεις και πρόσθετους σχεδιασμούς.
Οι προσπάθειες των θεσμών και των φυσικών προσώπων της περιοχής πρέπει να συνεχιστούν.