Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κριτική σε λάθος πρόσωπο...


@ Δεν είναι η πρώτη και πιστεύω ότι δεν θα είναι και η τελευταία φορά που το περιφερειακό συμβούλιο θα συζητά τα προβλήματα του νοσοκομείου. Στη συνεδρίαση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μειοψηφίας προσπάθησαν να ανεβάσουν τους τόνους, θέλοντας να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση. Με τη διαφορά ότι απευθύνονταν σε λάθος πρόσωπο αυτή η κριτική.
Απεναντί τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν τον Περιφερειάρχη και όχι φυσικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Και για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας ο περιφερειάρχης είναι αναρμόδιος. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει κάποια αρμοδιότητα για την οργάνωση και τη λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά και όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας.
Το είπε με εύσχημο τρόπο ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μπέτσιος όταν πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί. Ο περιφερειάρχης, είπε, δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα της υγείας στο νομό.
Σίγουρα μπορεί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια σε εξοπλισμό του ζητηθεί και νομίζω ότι το έχει κάνει η Περιφέρεια και με το παραπάνω την περίοδο της πανδημίας. Αλλά για το αν θα έρθουν γιατροί και πότε, υπεύθυνοι είναι άλλοι. Και όταν λέμε άλλοι εννοούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας -Στερεάς. Εκτός κι αν θεωρούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης που μπορεί να σχεδιάζει για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, αλλά συνδικαλιστικός φορέας.
Φυσικά και μπορεί να στείλει μια επιστολή στον υπουργό Υγείας για να του εκθέσει τα προβλήματα και να του ζητήσει άμεση παρέμβαση. Αλλά υπάρχει έστω κι ένας πολίτης που να πιστεύει σοβαρά ότι οι υπουργοί Υγείας, οι εκάστοτε υπουργοί δεν γνωρίζουν ποια είναι τα προβλήματα στον τομέα που έχουν την αποκλειστική ευθύνη και χρειάζεται κάθε φορά να τους τα υπενθυμίζουμε ;
Είμαι έτοιμος να συμφωνήσω με τον κ. Αναγνωστάκη, ο οποίος είπε το προφανές. “Δεν μπορώ να δεχτώ, είπε ο κ. Αναγνωστάκης, ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας δεν γνωρίζουν ποια είναι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και όλων των άλλων μονάδων της Περιφέρειας. Τα γνωρίζουν όλα πολύ καλά, απλά δεν κάνουν τίποτα για να τα επιλύσουν γιατί δεν έχουν πολιτική βούληση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας”

    

 

randomness