Το λίκνο της σύγχρονης δημοκρατίας
Γράφει ο
Πάνος Βασιλείου
✎ Το λίκνο της σύγχρονης δημοκρατίας στο Δυτικό κόσμο είναι οι ΗΠΑ. Όμως, η επανεκλογή Τράμπ και όσα ακολουθούν μόνο δημοκρατία δεν θυμίζουν.
Στη χθεσινή του ομιλία στην Ουάσιγκτον ενώπιον 800 στρατηγών, ο πλανητάρχης αναφέρθηκε στην ύπαρξη εξοπλισμένου «εσωτερικού εχθρού», σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.
«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μερικές από αυτές τις επικίνδυνες πόλεις ως πεδία εκπαίδευσης για τον στρατό μας», ανέφερε.
Όλως τυχαίως στις πόλεις που θα επέμβει ο στρατός οι κυβερνήτες είναι εκλεγμένοι με το κόμμα των δημοκρατικών.
Εμείς βέβαια εκτός ΗΠΑ δεν ανησυχούμε, το πήραμε ακροδεξιά και εξοπλιζόμαστε, η Γερμανία αποκτά ισχυρό στρατό που θα εγκατασταθεί στα πεδία εκπαίδευσης στα σύνορα με τη Ρωσία και οι δαπάνες για τον πολεμικό εξοπλισμό, φέρνουν φτώχια και φόρους.
Τόσα χρόνια ειρήνης δεν αντέχονται, να μην εκπαιδευτούμε και μείς στα δικά μας πεδία.....