Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Περιφερειακό Συμβούλιο : Όργανο διακοσμητικού χαρακτήρα

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας και όλοι όσοι πιστεύουν ότι ζούμε  σε μια δημοκρατική  χώρα....
Η παρούσα  Κυβέρνηση με αλλεπάλληλες νομοθετικές μεθοδεύσεις από το καλοκαίρι του 2019 και μετά (Ν. 4623/2019, 4625/2019, 4635/2019, 4674/2020, και πρόσφατα 4735/2020) και με πρόσχημα την ....κυβερνησιμότητα έχει μεταφέρει κρίσιμες αρμοδιότητες των Περιφερειακών Συμβουλίων στην Οικονομική Επιτροπή με αποτέλεσμα το όργανο που εκλέγεται με άμεση, μυστική και καθολική ψηφοφορία από τους πολίτες και στο οποίο αποτυπώνεται η βούληση της λαϊκής ετυμηγορίας(δηλαδή το Περιφερειακό Συμβούλιο) να έχει μετατραπεί σε όργανο διακοσμητικού χαρακτήρα.
Αντίστροφη διαδρομή έχει ακολουθήσει όμως η ολιγομελής Οικονομική Επιτροπή – της οποίας η εκπροσώπηση των παρατάξεων δεν ακολουθεί αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού πριμοδοτείται η πλειοψηφούσα παράταξη – που σταδιακά έχει μετατραπεί σε πανίσχυρο όργανο, μολονότι  σύμφωνα με τον νόμο, ο χαρακτήρας της είναι υποβοηθητικός του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αποτέλεσμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι όχι μόνο να μην έχουν άποψη, αλλά να μην έχουν καν ενημέρωση για σημαντικότατα θέματα που αφορούν την περιφέρεια που εκπροσωπούν... Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που ξεκίνησαν με 40 θέματα ημερήσιας διάταξης και αυτη τη στιγμή τα θέματα δεν ξεπερνούν τα 7..... τα σχόλια δικα σας!!!!

Σοφία Αγγελοπούλου - Παπανικολάου
Περιφερειακή Σύμβουλος