Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-0 από την Μπενφίκα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-0 στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα και αποχαιρέτησε άδοξα το Europa League στη φάση των “32”, ενώ οι Πορτογάλοι θα συνεχίσουν στους “16” του θεσμού και θα αντιμετωπίσουν την Τότεναμ σε διπλά παιχνίδια. Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη στο 68΄, με τους Λουζιτανούς να σκοράρουν όλα τα γκολ τους από εκείνο το σημείο και ύστερα, με τους Γκαϊτάν στο 70΄, Λίμα στο 78΄ με πέναλτι και Μάρκοβιτς στο 79΄. Ο Χουμπ Στέφενς, για μια ακόμη φορά έδειξε ότι φοβάται περισσότερο από ότι θα έπρεπε το παιχνίδι, ενώ και πάλι η επιμονή του Ολλανδού κόουτς στον Ολίσε αντί του Στοχ στην αρχική 11αδα δεν τον δικαίωσε. Σε κακή μέρα και οι Μαντούρο και Λούκας που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Σε όλα το πρώτο ημίχρονο η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλαςκαι τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά ο ΠΑΟΚ παρά τα λάθη του κρατήθηκε όρθιος χάρη στον πολύ Γλύκο και παράλληλα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Λούκας. Στο 15΄, λοιπόν ο Λούκας έπιασε ένα σουτ κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα προς την εστία, ο Αρτούρ την έχασε προσωρινά και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα, η οποία κατευθυνόταν προς τα μέσα. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, πρόλαβε την μπάλα πριν αυτή περάσε ολόκληρη την γραμμή του τέρματος και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 33΄ η μεγάλη απόκρουση από τον Παναγιώτη Γλύκου σε σουτ φάουλ του Καρντόσο κράτησε το μηδέν για την εστία του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την αγωνιστική τους υπεροχήκαι στο 39΄ πάλι ο Σάλβιο απείλησε από τα δεξιά, με τον μέσο της Μπενφίκα να σουτάρει και τον Έλληνα τερματοφύλακα να μπλοκάρει την μπάλα βρισκόμενος στη σωστή θέση. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε και αυτή στην πορτογαλική ομάδα, με τον Καρντόσο με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Στην επανάληψη ο Στέφενς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Στοχ και η επιθετικότητά του “δικεφάλου” ανέβηκε με μια εξαιρετική ευκαιρία να χάνεται για τους φιλοξενούμενους στο 53΄, όταν από κόρνερ του Λούκας και κεφαλιά του Κατσουράνη η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αρτούρ, με τον επερχόμενο Μαντούρο να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας. Η δραστηριότητα και η υπεροχή των Θεσσαλονικειών διατηρήθηκε για περίπου ένα 20΄, αλλά η Μπενφίκα ξαναπήρε στην συνέχεια την πρωτοβουλία και στο 68΄, ο Κατσουράνης αποβλήθηκε, για τάκλιν πάνω στον Γκαϊτάν και επειδή ήταν τελευταίος παίκτης και ο ποδοσφαιριστής της πορτογαλικής ομάδας ήταν σε προφανή θέση για γκολ, αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Το φάουλ εκτέλεσε ο ίδιος ο Γκαϊτάν και με αριστουργηματικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου. Στο 77΄ το χέρι του Μαντούρο εντός της περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στον Λίμα να κάνει το 2-0 και δεν την έχασε, γκρεμίζοντας τα όνειρα των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Στο 79΄ ο Μάρκοβιτς έφυγε τετ – α – τετ με τον Γλύκο και τον πλάσαρε σωστό διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 υπέρ της ομάδας του Χόρχε Ζέσους. Η ελληνική ομάδα έχοντας χάσει την αυτοπεποίθησή της και την αγωνιστική της οργάνωση έδειχνε αδύναμη στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι στην ανώτερη Μπενφίκα. Έτσι η λήξη του αγώνα τη βρήκε με μια βαριά ήττα και συνακόλουθο αποκλεισμό απο το Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπενφίκα (Χόρχε Ζέσους):Αρτούρ, Περέιρα, Γκαράι, Λουιζάο, Σίλβιο, Γκαϊτάν, Αμορίμ, Γκόμες, Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς), Τζούρισιτς (78' Ροντρίγκο), Καρντόζο (60' Λίμα)
ΠΑΟΚ( Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λίνο, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ, Λούκας (74΄Βούκιτς), Ολίσε (46' Στοχ - 83' Νίνης), Αθανασιάδης

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness