Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στις 16 Μαΐου στο Stade de Lyon ο τελικός του Europa League - Ατλέτικο-Μαρσέιγ για το τρόπαιο

Μετά από 14 χρόνια και την ήττα της από την Βαλένθια, η Μαρσέιγ επιστρέφει σε τελικό του Europa League.

Ο συγκλονιστικός αγώνας επί αυστριακού εδάφους βρήκε νικήτρια την Σάλτσμπουργκ με 2-1 στην παράταση (το 90λεπτο τελείωσε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), αλλά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν αυτή του Ρούντι Γκαρσία, η οποία στις 16 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους (Stade de Lyon) θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.  

Με «όπλο» την έδρα της (συμπλήρωσε 39 ματς χωρίς ήττα) η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να «ισοφαρίσει» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε... προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.
 
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

 

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μαρσέιγ (Γαλλία)         2-1 παρ.

(53΄ Χαϊνταρα, 65΄αυτ. Σαρ - 116΄ Ρολάντο)

Α΄ αγ. 0-2: Προκρίθηκε στην παράταση η Μαρσέιγ με συνολικό σκορ 3-2

 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Άρσεναλ (Αγγλία)    1-0
(45΄+2 Ντιέγκο Κόστα)
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης με συνολικό σκορ 2-1

*Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 16 Μαϊου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία.
 

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων