Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο προκαλούν τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος... «Όχι στη συγχώνευση των Δ.Ε.Υ.Α. με την Ε.Υ.Δ.Α.Π.»

Σοβαρές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις πυροδοτούν τα σχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ενσωμάτωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) του νομού Βοιωτίας στην Ε.Υ.Δ.Α.Π. 
Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση-καταγγελία, ο Αγροτικός Σύλλογος «Ησίοδος» εκπέμπει σήμα κινδύνου προς τον αγροτικό κόσμο, κάνοντας λόγο για μεθόδευση που απειλεί με οικονομικό μαρασμό την  ύπαιθρο και τον κάμπο της Κωπαΐδας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Δήμο Λεβαδέων και το Δημοτικό Συμβούλιο να έχουν ήδη εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης της Δ.Ε.Υ.Α. Λιβαδειάς (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), προτάσσοντας την ανάγκη διατήρησης της διοικητικής και οικονομικής της αυτοτέλειας.
Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ησιόδου» ξεκαθαρίζει ότι σεβάζεται τις ανάγκες ύδρευσης της πρωτεύουσας, ωστόσο τονίζει ότι αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα για την καταστροφή της τοπικής αγροτικής οικονομίας.
Οι αγρότες εστιάζουν στα εξής σημεία:
• Αποκλεισμός από υποδομές: Καταγγέλλουν ότι η Κωπαΐδα αποκλείστηκε σκόπιμα από το κρίσιμο αναπτυξιακό έργο «Ύδωρ 2», στερώντας από την περιοχή τα αναγκαία έργα εκσυγχρονισμού.
• Πίεση στους υδάτινους πόρους: Επισημαίνουν ότι οι ισορροπίες στη Λίμνη Υλίκη πιέζονται καθημερινά, παραβλέποντας τις ζωτικές ανάγκες των τοπικών καλλιεργειών σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία.
• Μήνυμα προς τους Δημάρχους: Καλούν τους Δημάρχους Βοιωτίας και Φθιώτιδας να μην συναινέσουν στη συγχώνευση, ζητώντας τη δημιουργία ενός αυτόνομου φορέα διαχείρισης.

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness