Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΘΕΜΑ: Ο... μεταβατικός Ολυμπιακός ως αουτσάιντερ στο Βελιγράδι

Έστω και κάτω από τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, το final-8 του Champions League υδατοσφαίρισης επιστρέφει (μετά την περσινή ματαίωσή του), με τον Ολυμπιακό να είναι συνεπής για πέμπτη διαδοχική φορά στο... ραντεβού με τους κορυφαίους. Η τελική φάση διεξάγεται υπό μορφήν «φούσκας» (όπως και η υπόλοιπη διοργάνωση) από 3 ως 5 Ιουνίου στο Βελιγράδι, το οποίο «επιστρατεύθηκε» την τελευταία στιγμή αντί του Ανόβερου, που είχε αναλάβει τη φιλοξενία του final-8, αλλά δήλωσε αδυναμία. «Οικοδέσποινα» των αγώνων θα είναι η ταχύτατα ανερχόμενη Νόβι Μπέογκραντ, η οποία δεν μετείχε καν στο φετινό Champions League, αλλά εξασφάλισε ως αντιστάθμισμα τη φιλοξενία της τελικής φάσης και για τα επόμενα δύο χρόνια, όπου θα δώσει το «παρών» στην οκτάδα και αναμένεται να είναι από τις βασικές διεκδικήτριες του τροπαίου.

Επιστρέφοντας στην ιδιαίτερη φετινή διοργάνωση, οι οκτώ φιναλίστ προέκυψαν μέσα από δύο ομίλους των έξι ομάδων (αντί για οκτώ που είναι κανονικά), καθένας εκ των οποίων ολοκληρώθηκε σε τρία τουρνουά, δύο τριήμερα και ένα τετραήμερο, που φιλοξενήθηκαν στη Ρώμη και τη Βουδαπέστη. Ο Ολυμπιακός κατετάγη τρίτος στον Α΄ όμιλο και στον προημιτελικό της Πέμπτης (3/6, 21:30) θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελονέτα, που κατέλαβε τη 2η θέση στον Β΄ όμιλο.

Μετά από έναν τίτλο και δύο χαμένους τελικούς την τετραετία 2016-2019, ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά δεν μπαίνει στο final-8 ως φαβορί. Ο αναγκαίος περιορισμός του μπάτζετ, λόγω συνθηκών, άφησε προσωρινά τους «ερυθρόλευκους» ένα βήμα πίσω από τις άλλες παραδοσιακές δυνάμεις της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης, κάτι που αποτυπώθηκε στην πορεία τους στη φάση των ομίλων, όπου σημείωσαν τέσσερις νίκες σε δέκα αγώνες. Με την «αύρα» της κατάκτησης του εγχώριου νταμπλ, που κανείς φέτος δεν μπορούσε να θεωρήσει εκ των προτέρων δεδομένο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πηγαίνει στο Βελιγράδι ως αουτσάιντερ, ήδη από τον πρώτο αγώνα, πολύ περισσότερο αν περάσει στα ημιτελικά όπου -λογικά- θα περιμένει το «πληγωμένο θηρίο» που λέγεται Προ Ρέκο. Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν μόνο για την τρέχουσα σεζόν, καθώς την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός αναμένεται να εμφανίστεί εκ νέου πανίσχυρος, με τη «βόμβα» Φιλίποβιτς, τις υπόλοιπες κινήσεις που έχουν ήδη επισημοποιηθεί (Ράντοβιτς, Μπούσλιε) και αυτές που πρόκειται να ανακοινωθούν μετά το final-8.

Από τη 13άδα που αγωνίστηκε πριν δύο χρόνια στον τελικό του Ανόβερου και ηττήθηκε στα πέναλτι από τη Φερεντσβάρος, στους «ερυθρόλευκους» έχουν μείνει επτά παίκτες. Τα κενά που άφησαν ο Φουντούλης, ο Γούνας, ο Μυλωνάκης, ο Πάβιτς, ο Μπούσλιε και ο Ομπράντοβιτς ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο να καλυφθούν, πολλώ δε μάλλον με μειωμένο μπάτζετ. Ο φετινός Ολυμπιακός στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες παίκτες, τους οποίους πλασιώνουν οι Αμερικανοί Ίρβινγκ και Ντάουμπε, υστερεί σε βάθος και εμπειρία, ενώ το μεγάλο «όπλο» του τα προηγούμενα χρόνια, η αμυντική λειτουργία, δεν είναι το ίδιο σταθερή. Ο Ντίνος Γενηδουνιάς αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση, το δίδυμο Μουρίκη-Κάκαρη δίνει μεγάλη ποιότητα στη θέση του φουνταριστού, ενώ ο πολυσύνθετος Στέλιος Αργυρόπουλος έχει εξελιχθεί σε παίκτη «κλειδί» στα πλάνα του Θοδωρή Βλάχου. Το αν αυτά τα στοιχεία, μαζί με τις βοήθειες που δίνουν ο Καπότσης, ο Σκουμπάκης, ο Δερβίσης, ο Χρυσοσπάθης και οι σχετικά άπειροι Αμερικανοί, θα αποδειχθούν αρκετά σε αυτό το επίπεδο, θα φανεί στη σερβική πρωτεύουσα.

Απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης (3/6, 21:30) η «μόνιμη» πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελονέτα, στην τρίτη διαδοχική παρουσία της στο final-8. Έχοντας πανηγυρίσει πρόσφατα τον 16ο διαδοχικό εγχώριο τίτλο της και το ένατο σερί νταμπλ, η ομάδα της Καταλονίας φιλοδοξεί να επαναλάβει το κατόρθωμα του 2014 και να ανέβει για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Μεγάλο «όπλο» της αποτελεί η ομοιογένεια και η εμπειρία, καθώς αποτελεί τη βάση της εθνικής Ισπανίας, με παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί. Διαθέτει έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο στο πρόσωπο του Ντάνιελ Λόπεθ, δύο εξαιρετικούς σκόρερ (Άλβαρο Γρανάδος και Αλμπέρτο Μουναρίθ), τον πολύπειρο διεθνή Σέρβο, Μίλαν Άλεξιτς, και τον άλλοτε «ερυθρόλευκο», Μπλάι Μάγιαρακ, ενώ το κενό του διεθνή φουνταριστού, Ρότζερ Ταχούλ, που μετακόμισε στη γειτονική Μπαρτσελόνα, καλύφθηκε με τον Γαλλο-Ιταλό Μικαέλ Μποντεγκά, που μπορεί να παίξει και ως αμυντικός. Η ομάδα του Χεσούς Μαρτίν (ο οποίος στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελονέτα) στηρίζεται στην εξαιρετική άμυνά της και την ταχύτητα, όμως μεγάλο ρόλο θα παίξει το πώς θα εμφανιστεί στο Βελιγράδι ο Φελίπε Περόνε. Ο 35χρονος Ισπανο-Βραζιλιάνος είναι ο κινητήριος μοχλός και ο ιθύνων νους των Καταλανών, αλλά τη φετινή σεζόν η απόδοσή του δεν βρίσκεται στα γνώριμα επίπεδα.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα είχαν αναμετρηθεί στον ημιτελικό του 2018 στη Γένοβα, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 6-4, στο δρόμο προς την κατάκτηση του τροπαίου. Ξανασυναντήθηκαν πέρυσι στη φάση των ομίλων, πριν την οριστική διακοπή της σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να αποσπούν ισοπαλία 11-11 στην Ισπανία, αλλά να γνωρίζουν την ήττα με 15-9 στον Πειραιά.

Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει πιθανότατα στον ημιτελικό της Παρασκευής (4/6, 19:00) την Προ Ρέκο, η οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στο Ανόβερο. Οι Γενοβέζοι ταξιδεύουν στο Βελιγράδι «πληγωμένοι» από την απώλεια του ιταλικού πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, αλλά και με το βάρος των διαδοχικών αποτυχιών στο Champions League. Χωρίς υπερβολή, η Προ Ρέκο ξεκινά κάθε σεζόν ως το μεγάλο φαβορί, όμως δεν έχει πανηγυρίσει ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2015, με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ να τη σταματά δύο φορές και τον Ολυμπιακό άλλες δύο, στον τελικό του 2018 (μέσα στη Γένοβα...) και στον ημιτελικό του 2019. Η ιταλική ομάδα πέτυχε το απόλυτο νικών στη φάση των ομίλων, αλλά και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Παρά την απώλεια του Φιλίποβιτς το περασμένο καλοκαίρι, η Ρέκο διατηρεί στις τάξεις της μία πλειάδα αστέρων, όπως ο Σέρβος Ντούσαν Μάντιτς, ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Ίβοβιτς, ο Κροάτης τερματοφύλακας, Μάρκο Μπίγιατς, ο Αυστραλός Άαρον Γιάνγκερ και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο. Παράλληλα, ο Ισπανός Γκάμπι Ερνάντεθ έχει στα χέρια του μια σειρά από έμπειρες και αξιόπιστες λύσεις (Φιλιόλι, Νίκολας Πρεσούτι, Ετσενίκε, Αϊκάρντι, Ντόμπουντ, Λουόνγκο) και θεωρητικά το υλικό αυτό είναι υπερ-αρκετό για να φέρει στη Γένοβα το 9ο Champions League. Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια για την πολυνίκη του θεσμού είναι να μετατρέψει τη θεωρία σε πράξη...

Το Ανόβερο επρόκειτο να συμμετάσχει στο final-8 ως οικοδεσπότης, αλλά τελικά τα κατάφερε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, αφού η αβεβαιότητα λόγω πανδημίας υποχρέωσε τους διοικούντες τον σύλλογο να δηλώσουν αδυναμία. Στη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή τους στο final-8, οι πρωταθλητές Γερμανίας πέφτουν όπως και το 2019 πάνω στην Προ Ρέκο και οι προσδοκίες τους μοιραία περιορίζονται σε μία καλή εμφάνιση και πιθανά κάποια νίκη στα ματς κατάταξης που ακολουθούν. Το συγκρότημα του Κάρστεν Ζεεχάφερ στηρίζεται κυρίως σε παίκτες από την πρώην Γιουγκοσλαβία (Ντάρκο Μπργκούλιαν, Αλεξάνταρ Ράντοβιτς και ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου Ματίγια Μπργκούλιαν από το Μαυροβούνιο, Πέταρ Μούσλιμ, Άντε Τσόρουσιτς και Μάρκο Μάτσαν από την Κροατία), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο Ρώσος Ιβάν Ναγκάεφ. Από Γερμανούς, ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Μόριτς Σένκελ, ο έμπειρος Γιούλιαν Ρέαλ και ο νεαρός Φιν Σούτσε.

Η κάτοχος του τίτλου Φερεντσβάρος πέρασε μία δύσκολη χρονιά, ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον κορονοϊό και αυτό της κόστισε στο ουγγρικό πρωτάθλημα, όπου έμεινε εκτός τελικών. Στο Champions League, όμως, κατάφερε με ένα ντεμαράζ στο τελευταίο «παράθυρο» να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να εξασφαλίσει ένα θεωρητικά βατό «ζευγάρωμα» με τη Μαρσέιγ. Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Ντένες Βάργκα, που πλέον είναι απολύτως καλά μετά τη σοβαρή περιπέτειά του με την COVID-19, οι Μαγυάροι θα προσπαθήσουν να γίνουν η πρώτη ομάδα από το 2008 που θα υπερασπιστεί επιτυχώς τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο Γιάννης Φουντούλης πλαισιώνει άψογα τον Βάργκα στην αριστερή πλευρά, οι Γκέργκο Ζάλανκι και Μάρτος Βάμος είναι σπουδαίοι σκόρερ, ο Σέρβος Νίκολα Γιάκσιτς είναι εξαιρετικός αμυντικός, ο Καναδός Νίκολας Κονσταντίν-Μπικάρι δίνει οντότητα στα 2μ. και ο τερματοφύλακας Σόμα Βόγκελ είναι σπεσιαλίστας στα πέναλτι, ενώ οι απουσίες στη διάρκεια της σεζόν επέτρεψαν να αναδειχθεί ο 20χρονος Βέντελ Βιγκβάρι. Το μεγάλο «όπλο» για το σύνολο του Ζολτ Βάργκα, όμως, ίσως αποδειχθεί η αίσθηση του... τελευταίου χορού, καθώς η ουγγρική ομάδα αναμένεται να αλλάξει τελείως πρόσωπο το καλοκαίρι, με την αποχώρηση πολλών βασικών στελεχών.

Η Μαρσέιγ γίνεται η πρώτη γαλλική ομάδα που μετέχει σε τελική φάση Champions League και αυτό από μόνο του συνιστά σημαντική επιτυχία. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 2019 δεν έχουν τίποτα να χάσουν και απέδειξαν στη φάση των ομίλων ότι αποτελούν εξαιρετικά αξιόμαχο σύνολο, που παλεύει κάθε παιχνίδι (χαρακτηριστικά, έχασαν και τα δύο ματς από την Προ Ρέκο με διαφορά δύο τερμάτων, ενώ με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είχαν μία νίκη και μία ήττα στο γκολ). Ο Σέρβος Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου Άντριγια Πρλαΐνοβιτς είναι το μεγάλο όνομα της Μαρσέιγ, ενώ ο Μαυροβούνιος προπονητής, Μίλος Στσεπάνοβιτς, στηρίζει πολλά στους συμπατριώτες του, Ντέγιαν Λάζοβιτς, Ούρος Τσούτσκοβιτς, Βλάνταν Σπάιτς και Μπόγκνταν Τζούρτζιτς και τον Κροάτη Άντε Βουκίσεβιτς. Δεν λείπει πάντως και το γαλλικό στοιχείο, με τον σπουδαίο αριστερόχειρα Ιγκό Κρουσιγιά, τον έμπειρο Ιγκόρ Κοβάσεβιτς και τον ταλαντούχο και πολυσύνθετο Τομά Βερνού, που εντυπωσίασε με τους «τρικολόρ» στο προ-ολυμπιακό τουρνουά.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών αναμένεται να είναι αυτό μεταξύ της Μπρέσια και της Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» τρεις Έλληνες παίκτες. Ο θρίαμβος επί της Προ Ρέκο και η κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, στέλνει την ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο στο Βελιγράδι με την ψυχολογία στο ζενίθ. Στην πέμπτη συμμετοχή της (τέταρτη σερί) σε τελική φάση Champions League, η Μπρέσια θέλει αρχικά να περάσει επιτέλους τον «σκόπελο» του προημιτελικού, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ως τώρα. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος μαζί με την Κροάτη Μάρο Γιόκοβιτς αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς των νέων πρωταθλητών Ιταλίας, με τον Έλληνα διεθνή πάντως να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Δημήτρης Νικολαΐδης συνθέτει με τον Σέρβο Τζορτζε Λάζιτς το δίδυμο των φουνταριστών, οι έμπειροι Κριστιάν Πρεσούτι, Βιντσέντζο Ρεντζούτο και Τζιάκοπο Αλεζιάνι δίνουν πολύτιμες λύσεις, ενώ αποκάλυψη της χρονιάς ήταν ο Τζιάκομο Κανέλα. Η Μπρέσια παραδοσιακά στηρίζεται στην πολύ δυνατή άμυνά της, με επικεφαλής τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Ιταλίας, Μάρκο Ντελ Λούνγκο, ο οποίος στο Βελιγράδι θα αγωνιστεί πιθανότατα για τελευταία φορά με την ομάδα της Λομβαρδίας, καθώς αναμένεται να μετακομίσει στην Προ Ρέκο αντί του Μπίγιατς.

Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ Ντουμπρόβνικ είναι μόνιμα παρούσα στην τελική φάση του Champions League, αλλά με πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια. Έχοντας χάσει φέτος, τόσο το πρωτάθλημα Κροατίας (από τη Μλάντοστ) όσο και την Αδριατική Λίγκα (από τη Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς), η ομάδα του Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ εμφανίζει αδυναμίες στα κρίσιμα παιχνίδια, παρά την ύπαρξη πολύ έμπειρων παικτών, όπως ο -άλλοτε «ερυθρόλευκος»- Πάουλο Ομπράντοβιτς, ο Λούκα Λόντσαρ και ο Χάβι Γκαρσία. Η προσπάθεια να περάσουν τα «ηνία» στη νέα γενιά, την οποία απαρτίζουν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο Λόρεν Φάτοβιτς και ο Ρώσος Ντανιίλ Μερκούλοφ, δεν έχει στεφθεί με ιδιαίτερη επιτυχία ως τώρα, ο διεθνής Αμερικανός Άλεξ Όμπερτ (που αποκτήθηκε από τον Υδραϊκό) δεν βοήθησε, ενώ κοστίζει και η αστάθεια του τερματοφύλακα Τόνι Πόπαντιτς. Η Γιουγκ παραμένει πιστή στο μακροχρόνιο πλάνο της (το καλοκαίρι προβλέπεται να κατεβάσει κι άλλο το μέσο όρο ηλικίας) και δεν πηγαίνει στη σερβική πρωτεύουσα ως φαβορί, αλλά όποιος την υποτιμήσει θα το... πληρώσει.
 
Μεταξύ των διαιτητών που επιλέχθηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις του final-8 είναι ο Γιώργος Σταυρίδης. Οι υπόλοιποι είναι ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα, ο Ρουμάνος Άντριαν Αλεξαντρέσκου, ο Σέρβος Βόγιν Πουτνίκοβιτς, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ντερβιέ, ο Ισραηλινός Μάταν Σβαρτς, ο Ρώσος Αρκάντι Βοεβόντιν, ο Ολλανδός Μίχιελ Τσβαρτ και ο Μαυροβούνιος Στάνκο Ιβανόφσκι.
 
Το πρόγραμμα του final-8 (σε ώρες Ελλάδας):


ΠΕΜΠΤΗ 3/6
1. 14:00 Προ Ρέκο (Ιταλία)-Ανόβερο (Γερμανία)
2. 16:30 Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)
3. 19:00 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)-Μπρέσια (Ιταλία)
4. 21:30 Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/6
5. 14:00 Ηττημένος 1-Ηττημένος 4 (Θέσεις 5-8)
6. 16:30 Ηττημένος 2-Ηττημένος 3 (Θέσεις 5-8)
7. 19:00 Νικητής 1-Νικητής 4 (Ημιτελικός)
8. 21:30 Νικητής 2-Νικητής 3 (Ημιτελικός)
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/6
   14:00 Ηττημένος 5-Ηττημένος 6 (Θέσεις 7-8)
   16:30 Νικητής 5-Νικητής 6 (Θέσεις 5-6)
   19:00 Ηττημένος 7-Ηττημένος 8 (Θέσεις 3-4)
   21:30 Νικητής 7-Νικητής 8 (ΤΕΛΙΚΟΣ)
 
 
Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
==============
1964 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1965 Προ Ρέκο (Ιταλία)
1966 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1967 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1968 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1969 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1970 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1971 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1972 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1973 Όρβοσι Βουδαπέστης (Ουγγαρία)
1974 MGU Μόσχας (ΕΣΣΔ)
1975 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1976 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία)
1977 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (ΕΣΣΔ)
1978 Κανοτιέρι Νάπολι (Ιταλία)
1979 Όρβοσι Βουδαπέστης (Ουγγαρία)
1980 Βάσας (Ουγγαρία)
1981 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Γιουγκοσλαβία)
1982 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
1983 Σπαντάου Βερολίνου (Δυτ. Γερμανία)
1984 Προ Ρέκο (Ιταλία)
1985 Βάσας (Ουγγαρία)
1986 Σπαντάου Βερολίνου (Δυτ. Γερμανία)
1987 Σπαντάου Βερολίνου (Δυτ. Γερμανία)
1988 Σίσλεϊ Πεσκάρα (Ιταλία)
1989 Σπαντάου Βερολίνου (Δυτ. Γερμανία)
1990 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1991 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Γιουγκοσλαβία)
1992 Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)
1993 Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)
1994 Ουίπεστ (Ουγγαρία)
1995 Καταλούνια (Ισπανία)
1996 Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία)
1997 Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)
1998 Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)
1999 ΠΟΣΚ Σπλιτ (Κροατία)
2000 Μπέτσεϊ (Γιουγκοσλαβία)
2001 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
2002 Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
2003 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2004 Χόνβεντ (Ουγγαρία)
2005 Ποζίλιπο Νάπολι (Ιταλία)
2006 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
2007 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2008 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2009 Πρίμορατς Κότορ (Μαυροβούνιο)
2010 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2011 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
2012 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2013 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
2014 Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)
2015 Προ Ρέκο (Ιταλία)
2016 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
2017 Τσόλνοκι (Ουγγαρία)
2018 Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
2019 Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
 
 
ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ:
==============
8 ΤΙΤΛΟΙ: Προ Ρέκο
7 ΤΙΤΛΟΙ: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ
          Παρτιζάν Βελιγραδίου
4 ΤΙΤΛΟΙ: Σπαντάου Βερολίνου
          Γιουγκ Ντουμπρόβνικ
3 ΤΙΤΛΟΙ: Ποζίλιπο Νάπολι
2 ΤΙΤΛΟΙ: Όρβοσι
          Βάσας
          Γιάντραν Σπλιτ
          Ολυμπιακός
1 ΤΙΤΛΟΣ: Χόνβεντ
          ΤΣΣΚΑ Μόσχας
          Ουίπεστ
          Καταλούνια
          Κανοτιέρι Νάπολι
          Πεσκάρα
          Μπέτσεϊ
          Πρίμορατς Κότορ
          MGU Μόσχας
          Μπαρτσελόνα
          ΠΟΣΚ Σπλιτ
          Ερυθρός Αστέρας
          Μπαρτσελονέτα
          Τσόλνοκι
          Φερεντσβάρος
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Το ταξίδι στον  Νομό Έβρου είχε και δυσάρεστα απρόοπτα. Συνάντησα στην Ορεστιάδα τον ιντερνετικό μου φίλο Χρήστο. Η χαρά μεγάλη και από τις δύο πλευρές, μέχρι την...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.