Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό πακέτο μέτρων – Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης που έχουν κλειδώσει στη ΔΕΘ είναι επιδότηση στο ρεύμα, αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό και επιταγή ακρίβειας για ευάλωτους πολίτες.

Με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του δίνουν τα κρατικά ταμεία για να στηθεί ανάχωμα στην ακρίβεια προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ σειρά μέτρων για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέτρα «ανάχωμα» στην ακρίβεια

Τα νέα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι η νέα επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ αυξήσεις θα δοθούν στις συντάξεις αλλά και στον κατώτατο μισθό.

Το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί εν όψη του δύσκολου χειμώνα ενώ θα υπάρξει και ένα ακόμα βοήθημα η επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και σειρά μέτρων για τους νέους με στόχο την φθηνή στέγαση.

Αυτά είναι τα μέτρα

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός:

-Επιδότηση στο ρεύμα

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-Αύξηση στις συντάξεις

-Αύξηση στον κατώτατο μισθό

-Αυξημένο επίδομα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

-«Επιταγή Ακρίβειας» για ευάλωτα νοικοκυριά

-«Φθηνή» στέγη στους νέους

Οι αλλαγές στο ενεργειακό πακέτο

Από το βήμα ο πρωθυπουργός αναμένεται στην αυριανή του ομιλία να ασχοληθεί με την ενέργεια και θα ανακοινώσει ότι θα υπάρξει στήριξη στα νοικοκυριά για όσο διαρκεί η κρίση και υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει περίπτωση στην διεύρυνση των κριτηρίων σε όσους το δικαιούνται το Power Pass καθώς και το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι με διευρυμένα κριτήρια.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 3500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο καθώς θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και πορείες από ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΗ και το ΠΑΜΕ.

Τον χορό των κοινοποιήσεων άνοιξαν το πρωί οι υγειονομικοί, ενώ το απόγευμα εργαζόμενοι στα σώματα ασφάλειας πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Από την Παρασκευή μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της πόλης θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ οι δρόμοι περιμετρικά της διεθνούς έκθεσης θα κλείνουν σταδιακά από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αύριο και μεθαύριο έχει ως εξής:

Σάββατο 10/9/2022

10:30 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ

11:00 Περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης

20:00 Ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

Κυριακή 11/9/2022

13:00 Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness