Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διατεθειμένος να στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης

Διατεθειμένος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β' Αθήνας, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην "F&M Voice". Στηλιτεύει, ωστόσο, τη στάση των δύο μεγάλων κομμάτων, λέγοντας ότι «θέλουν να πιέσουν όσους βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο ώστε να πάρουν θέση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση», ενόψει των πολιτικών εξελίξεων. «Αυτό που με αφορά είναι το εθνικό συμφέρον και το μόνο που έχω δηλώσει είναι πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία προς την κατεύθυνση της πάγιας εθνικής γραμμής. Στον βαθμό, λοιπόν, που υλοποιηθεί με ένα τρόπο που δηλώνεται ξεκάθαρα πως οι γείτονές μας δεν έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία, θα ήμουν διατεθειμένος να τη στηρίξω» αναφέρει συγκεκριμένα.

Προερχόμενος από το Ποτάμι, ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι «δεν κατάφερε να δώσει ένα ξεκάθαρο στίγμα, να συνθέσει τα ρεύματα τα οποία το συναπάρτιζαν και να δημιουργήσει μια αξιόπιστη εναλλακτική μεταξύ των δύο πόλων του νέου δικομματισμού που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», για να προσθέσει: «αυτό, το αποξένωσε από στελέχη και ψηφοφόρους και δεν μπόρεσε να διαδραματίσει τον ρόλο που θα μπορούσε, υπό άλλες προϋποθέσεις. Εκτιμώ ότι το Συνέδριο θα επισφραγίσει αυτήν την πορεία. Το Ποτάμι αποτέλεσε την ευκαιρία να σχηματιστεί ο τόσο αναγκαίος τρίτος πόλος, ευκαιρία που φοβάμαι ότι χάθηκε οριστικά».

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, σημειώνει ότι είμαστε σε «μια γκρίζα ζώνη» και συμπληρώνει: «Αν και έχουμε ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος των μνημονίων και έχουμε οπλιστεί με το "μαξιλάρι" ρευστότητας το οποίο, για κάποιο χρονικό διάστημα, μας δίνει την πολυτέλεια να μη βγαίνουμε στις αγορές, μόνο αν βγούμε σε αυτές η χώρα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και θα δικαιούται να μιλάει για το τέλος των μνημονίων».  

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)