Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χ. Μπουκώρος: Οι εισφορές εργαζομένων θα είναι απολύτως εγγυημένες από το Δημόσιο

Αντιφατική κριτική καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τη νέα γενιά.

Ο κ. Μπουκώρος υπογράμμισε πως η διαχείριση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης θα γίνεται με την εγγύηση του κράτους με δημιουργία Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, που είναι ο πυρήνας του Δημοσίου. Δεν ξέρω είπε πως η αντιπολίτευση εννοεί την ιδιωτικοποίηση που λέει. Εμείς, συμπλήρωσε «δεν δαιμονοποιούμε το κέρδος από την ώρα που τα χρήματα των εργαζομένων, οι εισφορές των εργαζομένων είναι απολύτως εγγυημένες». Εισάγεται είπε «μια νέα αρχιτεκτονική η οποία πραγματικά φιλοδοξεί να δώσει μια νέα προοπτική για τη νέα γενιά των εργαζομένων». Η αντιπολίτευση σημείωσε, θέλει να παραμείνει ίδιο όταν έχουμε επιδείνωση όλων των δεικτών και αυτός είναι μια πελώρια αυταπάτη, είναι μια φενάκη. Δεν μπορούμε τόνισε να παραμείνουμε προσκολλημένοι περιμένοντας το επόμενο κύμα της οποιασδήποτε οικονομικής κρίσης και κυρίως το κύμα του δημογραφικού προβλήματος, να αιχμαλωτίσουμε δηλαδή τη νέα γενιά εσαεί. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.

Κάλεσε την αντιπολίτευση να δει ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία του Καναδά όχι μόνο δεν είναι αποτυχημένα ταμεία αλλά είναι αυτά από τα οποία δανείζεται η Ελλάδα. Υπάρχουν είπε «κάποιες βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες διαχρονικά έχουν δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος και τις οποίες εσείς τις αρνείστε και τις κλωτσάτε ιδεοληπτικά οχυρωμένοι πίσω από δήθεν αντισυνταγματικότητες, πίσω από γκρουπιέρηδες και πίσω από αναφορές για κερδοσκόπους». Γιατί, είπε είναι λάθος ένα κρατικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να αναζητήσει λύσεις για καλύτερες επικουρικές συντάξεις για το μέλλον; Γιατί κλείνουμε τα μάτια ιδεοληπτικά;», και κατέληξε λέγοντας, η νέα γενιά σήμερα πιστεύει ότι τα ασφάλιστρα της πάνε σε ένα κουβά χωρίς πάτο και η διαχείριση γίνεται ερήμην της. Με το νομοσχέδιο αυτό η διαφάνεια και η συμμετοχή των ιδίων θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των νέων ασφαλισμένων. Γι' αυτό και σας καλούμε να υπερψηφίσετε το νομοσχέδιο.

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ