Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Χωρίς τον Τσακαλώτο ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΧΣ για Τράπεζα Πειραιώς – Στελέχη ζητούν μέτρα για Φίλη και Δρίτσα

Η είδηση, εφόσον δεν αλλάξει κάτι, έχει ασφαλώς το ενδιαφέρον της… Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα επισκεφτεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δεν θα συμμετάσχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αντιθέτως, η μέχρι στιγμής απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αντιπροσωπεία να αποτελείται από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση και τη σταθερή αξία –και από τον πλέον έμπιστο του προέδρου του κόμματος- Αλέκο Φλαμπουράρη.

Η σύνθεση της αντιπροσωπείας μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα στην Κουμουνδούρου (άλλωστε του αφαιρέθηκε ο τίτλος του σκιώδους υπουργού Οικονομικών, που δόθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου, με τον ίδιο να τοποθετείται «υπεύθυνος του οικονομικού κύκλου» -τίτλος που ενδεχομένως μοιάζει με …αδειανό πουκάμισο), αλλά σίγουρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του στο θέμα της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως αποκάλυψε το 15minutes, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πρωτίστως-και δευτερευόντως στον Γιάννη Δραγασάκη-  επιρρίπτονται οι ευθύνες γιατί κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρόν και δεν καταψήφισε, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Χαρακτηριστικό δε του κλίματος είναι ότι στελέχη των προεδρικών, αναφερόμενα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κάνουν λόγο για «τραπεζική αριστερά».

Με δεδομένη και την αντιπαράθεση στο Ελληνικό, που πρώτο έχει αποκαλύψει σε όλη του τη διάσταση το 15minutes, είναι προγραμματισμένη να συνεδριάσει νωρίς το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη ζητούν μέτρα για Φίλη και Δρίτσα

Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο, καθώς στελέχη της πλειοψηφίας θέτουν θέμα για τους Νίκου Φίλη και Θοδωρή Δρίτσα που δεν υπερψήφισαν την απόφαση για το Ελληνικό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κεντρικό θέμα συζήτησης είναι η Προανακριτική για τον Νίκο Παππά. Το γεγονός αυτό ίσως ρίξει τους τόνους, ίσως όμως και να τους ανεβάσει-  πολλά θα εξαρτηθούν και από το παρασκήνιο που θα προηγηθεί…

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness