Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Διαβαλκανική Σύνοδος και οι συναντήσεις του Μητσοτάκη

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στην Θεσσαλονίκη η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

Εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν οι εξής χώρες: Αλβανία, Bόρεια Μακεδονία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία και Τουρκία.

Στόχος είναι η ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των συμμετεχόντων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει γεύμα εργασίας με τους ομολόγους του πριν την ολομέλεια.

Μάλιστα εκεί θα δώσει το παρών και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται μεταξύ άλλων οι Έντι Ράμα (Αλβανία), Μιλο Τζουκάνοβιτς (Μαυροβούνιο ), Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι ( Βόρεια Μακεδονία ) Μάια Σάντου (Μολδαβία ) ο Μπόρουτ Πάχορ ( Σλοβενίας ) και Σεφίκ Τζαφέροβιτς ( Βοσνία – Ερζεγοβίνη ).

Την προεδρία της αποκαλούμενης και Διαβαλκανικής άσκησε η Άγκυρα από τον Ιούλιο 2020 έως τον Ιούνιο 2021, ενώ για το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2021 και Ιουνίου 2022 έχει αναλάβει την προεδρία η Ελλάδα.

Συναντήσεις 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπαψε ποτέ να συναντάει τους βουλευτές του όταν το ζητήσουν παρά το βαρύ πρόγραμμα που έχει. Τις προηγούμενες μέρες είδε κυρίως βουλευτές της επαρχίας.

Μάλιστα ενδιαφέρθηκε για ζητήματα των περιοχών τους με τα αγροτικά θέματα να είναι σε προτεραιότητα.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR