Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ΕΥΠ στις έρευνες για την πτήση θρίλερ της Ryanair – Τα στοιχεία για 3 επιβάτες «φαντάσματα»

Και η ΕΥΠ έχει αναλάβει ρόλο στην υπόθεση με την πτήση θρίλερ της Ryanair που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, προκειμένου το καθεστώς Λουκασένκου να συλλάβει ακτιβιστή δημοσιογράφο, που ήταν μεταξύ των επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΥΠ έχει στα χέρια της λίστα με όλους τους επιβάτες της πτήσης και μέσω της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχαν τρείς επιβάτες «φαντάσματα» στο αεροσκάφος.

Στη λίστα των επιβατών οι τρεις επιβάτες δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά πρόσωπα.

Οπως όλα δείχνουν οι πράκτορες της Λευκορωσίας είχαν εντολή να παρακολουθούν τον ακριβιστή Ρομάν Προτασέβιτς και την σύντροφό του κατά την παραμονή τους στην Αθήνα και στους Δελφούς.

Εκτιμάτε ότι πρόκειται για πράκτορες του Λουκασένκο, οι οποίοι είχαν ως αποστολή την επιτήρηση και την σύλληψη του ακτιβιστή δημοσιογράφου και της συντρόφου του, με μια πρωτοφανή «κρατική αεροπειρατεία» του καθεστώτος, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι το πολιτικό αεροσκάφος συνόδευσε πολεμικό Mink της Λευκορωσίας προκειμένου να προσγειωθεί στο Μινσκ.

Στόχος των αρχών της Λευκορωσίας ήταν η σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος κινδυνεύει με θανατική ποινή. Η περιπέτεια των 171 επιβατών, μεταξύ αυτών και 11 Έλληνες, είχε αίσιο τέλος περίπου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας), όταν το αεροσκάφος της Ryanair προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βίλνιους.

ο πλήρωμα της πτήσης της Ryanair αποφάσισε το ίδιο, «χωρίς παρέμβαση» να προσγειωθεί στο Μινσκ αφότου ενημερώθηκε για απειλή βόμβας, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Λευκορωσίας.

«Η απόφαση λήφθηκε από τον κυβερνήτη (του αεροσκάφους και υπεύθυνο) του πλήρωματος χωρίς εξωτερική παρέμβαση», δήλωσε ο ‘Ιγκορ Γκόλουμπ, διοικητής της αεροπορίας.

ΠΗΓΗ 15MINUTES