Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την μνήμη της Αμαλίας Φλέμινγκ

 Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Αμαλίας Φλέμινγκ πραγματοποιεί η Βουλή των Ελλήνων στις 25 Απριλίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την επιβολή της δικτατορίας.

 Οι ομιλητές θα ξετυλίξουν πτυχές της προσωπικότητας της αντιστασικής γιατρού και βουλευτή. Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιώργος Ρωμαίος, θα μιλήσει για την αντιδικτατορική δράση της Αμαλίας Φλέμινγκ. Για το όνειρο της που έγινε πραγματικότητα, δηλαδή το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», θα μιλήσει ο Μπάμπης Σαββάκης, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τ. πρόεδρος ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμιγκ».

 Ο Γεράσιμος Νοταράς, επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, θα αναφερθεί στην προσωπικότητα της αγωνίστριας Αμαλίας Φλέμινγκ. Η Έλσα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Βασικής Βιολογικής Έρευνας «Αλέξανδρος Φλέμιγκ», θα αναφερθεί στην πορεία της Αμαλίας Φλέμινγκ ως υπερασπίστριας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοκρατίας. Συντονίζει ο καθηγητής Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων ( Αμαλίας 22-24) ώρα 18.30, με ελεύθερη είσοδο.

 

πηγη απε

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness