Ηράκλειο: Επαφές του Γερμανού πρεσβευτή με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο
Συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, είχε σήμερα στο Ηράκλειο ο νέος Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Πέτερ Σόοφ, που βρίσκεται στην πόλη, με αφορμή την παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Παιδείας και Έρευνας, Τόμας Ράχελ, ο οποίος πρόκειται να εγκαινιάσει το απόγευμα τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης. Η Σχολή συγχρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και έχει την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Ο Γερμανός πρεσβευτής επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Ηρακλείου, Σταύρο Αρναουτάκη, και τον δήμαρχο, Γιάννη Κουράκη. Κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη συζητήθηκε η εξωστρέφεια της Κρήτης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η περαιτέρω προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας και η προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για την περαιτέρω προώθηση των κρητικών προϊόντων στην αγορά της Γερμανίας, καθώς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε συνεργασία με τα ερευνητικά-εκπαιδευτικά Ιδρύματα και φορείς.
Όταν ο Γερμανός πρεσβευτής επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ηρακλείου, εκείνος τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε καλή θητεία στην Ελλάδα, συζήτησε δε μαζί του θέματα τουρισμού, πολιτισμού και εμπορικών σχέσεων. Ο Γιάννης Κουράκης μίλησε για τη φιλία των δύο λαών, αναφέρθηκε, όμως και στην υποχρέωση της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.