Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι κόκκινες κάρτες του Μητσοτάκη – Γιατί ξέσπασε οργή στο Μαξίμου – Ονόματα

Οργή ξέσπασε στο Μέγαρο Μαξίμου με την στάση υπουργών που δεν στήριξαν την Λίνα Μενδώνη απέναντι στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στο υπουργικό συμβούλιο όσο και στην συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή στήριξε την υπουργό Πολιτισμού, αν και τόνισε πως έγινε λάθος χειρισμός με την συνέντευξη τύπου που έδωσε.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας που ενώ βγήκε στα κανάλια δεν έκανε καμία δήλωση στήριξης.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που βγήκε να μιλήσει για τις μελλοντικές κρατήσεις ενόψει καλοκαιριού αλλά δεν έκανε καλό αναφορά το θέμα των ημερών.

Ακόμα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αν και έχει το ελαφρυντικό ότι μέσα στην εβδομάδα έφυγε η αδερφή του.

Από την άλλη όμως ούτε η λαλίστατη κατά τα άλλα υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη βγήκε να υπερασπιστεί την επιλογή του πρωθυπουργού.

Στην ίδια γραμμή ακόμα, δηλαδή να μην βγουν να στηρίξουν και οι υπουργοί Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός .

Έβαλαν πλάτη

Στον αντίποδα μπροστά βγήκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που μάλιστα από την Τρίτη στη Βουλή σήκωσε τους τόνους.

Ο υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής που τόνισε πως η υπουργός Πολιτισμού δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα αλλά την εργασία και ότι έχει βοηθήσει πολύ τους υπουργούς σε διάφορα θέματα της αρμοδιότητάς της.

Επίσης ο Άδωνις Γεωργιάδης, που έσπασε την… καραντίνα που έχει επιβάλλει στον εαυτό του από τις τηλεοράσεις και βγήκε σε δυο ραδιόφωνα να στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού.

ΥΓ.1: Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σημειώσει με κόκκινο τους υπουργούς που δεν υπερασπίστηκαν την επιλογή του πρωθυπουργού με ό,τι αυτό σημαίνει.

ΥΓ.2: Επίσης στο πρωθυπουργικό γραφείο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει οργή για πρώην υπουργό που ενώ διατηρούσε στενές σχέσεις με το Δημήτρη Λιγνάδη και τον προωθούσε στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, μαζί με γνωστό συγγραφέα, τώρα ζητούσε την αποπομπή της Λίνας Μενδώνη. Μάλλον ευελπιστούσε να πάρει τη θέση της, όπως σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

 

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness