Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ξεκίνησαν οι «καραμπόλες» στην Α’ Αθηνών (Όλα τα ονόματα)

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τονίζει πως οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας αλλά αυτό δεν εφησυχάζει τους υπουργούς του, ιδίως αυτούς που εκλέγονται σε περιφέρειες – φωτιά.

Ήδη στην Α’ Αθηνών έχει ξεκινήσει για τα καλά η μάχη του σταυρού με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Πιερρακάκη να ανακατεύει την τράπουλα ενώ τα δεδομένα ζυγίζει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που θέλει να επιστρέψει αλλά γνωρίσει πως δεν θα είναι εύκολα.

Εξάλλου στην ίδια περιφέρεια εκλέγονται ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας, που στην τελευταία δημοσκόπηση της GPO εμφανίζεται πρώτος στην Α’ Αθηνών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τρίτη, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, να είναι δεύτερος στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Είναι ξεκάθαρο πως πέρα από την μάχη του σταυρού τα επιτελεία των υποψηφίων θέλουν να αυξήσουν την επιρροή τους και σε στελέχη που γνωρίζουν άριστα την Α Αθηνών.

«Μήλον της έριδος», σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί ο Ηλίας Γιάτσιος, που για χρόνια ήταν διευθυντής πολιτικού της Α’ Αθηνών. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία, προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ, διατηρεί σχέσεις με ισχυρούς πυρήνες στην περιοχή.

Στην ίδια δημοσκόπηση στην τέταρτη θέση δημοφιλίας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης και ακολουθεί ο Θάνος Πλεύρης.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Φωτεινή Πιπιλή.

Ακολουθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας που θα είναι υποψήφιος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης που ακούγεται για την Α Αθηνών.

Να σημειωθεί πως στις επόμενες εκλογές η ΝΔ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα εκλέξει στις δεύτερες εκλογές με το μπόνους των 40 εδρών, το πολύ 6 βουλευτές από 7 σήμερα.

Στο ενδιάμεσο, οι επόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με απλή αναλογική και αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε θα ακολουθήσουν δεύτερες αλλά με το νέο εκλογικό σύστημα που προβλέπει μπόνους εδρών.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness