Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ν. Βούτσης: Αθ. Κουτρομάνος για πρόεδρος και Ρ. Μορώνης για αντιπρόεδρος του ΕΣΡ

«Σήμερα είμαστε απολύτως ώριμοι, έχουν απαντηθεί σειρά ζητημάτων που είχαν τεθεί και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και παρουσίασε συμβιβαστική πρόταση με την οποία προτείνεται για τη θέση του προέδρου ο Αθανάσιος Κουτρομάνος και αντιπρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης.
 
Συγκεκριμένα η πρόταση του προέδρου της Βουλής για το ΕΣΡ έχει ως εξής:

Πρόεδρος, Αθανάσιος Κουτρομάνος, αντιπρόεδρος, Ροδόλφος Μορώνης και μέλη, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Βασίλης Κουφόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης για τη δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκου Παππά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής.

Νωρίτερα ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Και τη ρητή δέσμευση του προέδρου της Βουλής επί του ζητήματος ζήτησε ο Νίκος Δένδιας ως λυδία λίθος της κατάληξης της σημερινής διαδικασίας. Δηλαδή ρητή δέσμευση για την αύξηση των δυναμένων να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό.


Στη στάση των κομμάτων αναφέρθηκε η Τ. Χριστοδουλοπούλου

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρθηκε στην στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «έστειλαν το μήνυμα ότι θα έπρεπε να τα πληρώνουμε γιατί αναπαράγουν την κυρίαρχη αντίληψη, τη γηπεδική, περί πολιτικής». 

«Αν κυριαρχήσουν οι αντιλήψεις που είδαμε όλο αυτό τον καιρό, θα φτάσουμε σε οριακές καταστάσεις», είπε και πρόσθεσε ότι την κυβέρνηση θα τη συνέφερε να τα αφήσει όλα αρρύθμιστα, ώστε να εκτεθούν όλοι οι θεσμοί και να δει ο κόσμος καθαρά ποιοι ήθελαν τη ζούγκλα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε πως όταν υπάρχει αδυναμία συγκρότησης ανεξάρτητης αρχής, δεν γίνεται να νομίζουν όλοι ότι μπορεί να συν-νομοθετήσουν και να συγκυβερνήσουν (σσ αναφορικά με τον ρόλο που επιχειρούν να διαδραματίσουν τα κόμματα στον ορισμό των μελών του ΕΣΡ).  


"Ο αριθμός των αδειών προϊόν συναινέσεων και συνεννόησης"

Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς. 

Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής, συμπλήρωσε ο κ. Νίκος Παππάς, στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.  


Ν. Δένδιας: Ικανοποιημένη από τη στάση Βούτση η ΝΔ

«Είναι σαφές ότι είναι απολύτως θεμιτό στη συζήτηση και απόφαση του ΕΣΡ -που θα έχει το βασικό λόγο- θα προχωρήσουμε στον αριθμό των αδειών που μπορεί να είναι αυξημένος από τον αριθμό 4 που είχε νομοθετηθεί. Μπορεί στο πλαίσιο του καλώς σκέπτεσθαι να είναι κατά τι αυξημένο», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όταν άκουσε ότι η ΝΔ προσβλέπει στη δική του καθαρή θέση, περισσότερο από τη δήλωση του κ. Νίκου Παππά.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η ΝΔ απευθύνει παράκληση για μια δήλωση καθαρή και διαυγέστατη από τον πρόεδρο της Βουλής. «Δεχόμαστε τα δικά σας λεγόμενα ως ισχυρότερα του νόμου που ψήφισε και δεν ακύρωσε η ολομέλεια της Βουλής, άρα θα σας παρακαλέσω για αυτή την διατύπωση», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Ο αριθμός ήταν πρόταση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης και όχι προσωπική άποψη του υπουργού και ως τέτοια την έχουμε χρεωθεί, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Με αυτή την έννοια, σε αυτή την ιδιαίτερη διαδικασία θέλετε τη δική μου δεσμευτική δήλωση. Είναι προφανές ότι το αρμόδιο ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη και διερεύνηση σε έναν αυξημένο αριθμό και θα υπάρξει διάλογος στο ΕΣΡ αλλά και διαβούλευση από την πλευρά μας».

«Θεωρώ επαρκή τη δήλωση του προέδρου της Βουλής για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Μετά τη δήλωσή σας ανοίγει δρόμος συνεννόησης», είπε ο Νίκος Δένδιας.

 

(ΑΠΕ)

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων