Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Αλβανίας Ίλι Χασάνι, στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί αρωγό στις προσπάθειες της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αξιολογώντας την πρόοδο που συντελείται ως προς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χασάνι αναφέρθηκε στους φιλικούς δεσμούς των δύο λαών, τονίζοντας ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, καθώς και η Αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα αποτελούν γέφυρες αλληλοκατανόησης και επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Εξέφρασε, ακόμη, την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και τόνισε ότι η χώρα του έχει τη βούληση να εργασθεί από κοινού με την Ελλάδα για τη διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων και την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness