Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

O Τσαβούσογλου και οι «πληρωμένες» απαντήσεις Δένδια, που εξόργισαν τον τούρκο ΥΠΕΞ – «Τελείωσες; Άντε γιατί πεινάω!»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά την αρχική του τοποθέτηση τόνισε ότι πράγματι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο χωρών στο θέμα του Αιγαίου, και ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν πρότεινε τη διεξαγωγή συνόδου με θέμα την Ανατολική Μεσόγειο.

Έθεσε θέμα τουρκικών μειονοτήτων στη Θράκη, έκανε λόγο για άνευ όρων διάλογο μεταξύ των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι οι εκατέρωθεν επισκέψεις των αρχηγών κρατών Ελλάδας και Τουρκίας θα αποτέλεσε μια πολύ γόνιμη βάση για διάλογο.

Αναλυτικά τι είπε ο Τσαβούσογλου

-«Η Τουρκία είναι ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα της και τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

-Ζήτησε να αποφευχθούν τετελεσμένα και προκλητικές ρητορικές στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας.

-«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα μπορούν να λυθούν με εποικοδομητικό διάλογο», ανέφερε.

-«Αν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης λένε ότι είναι Τούρκοι, είναι Τούρκοι. Οφείλετε να το δεχθείτε έτσι ακριβώς», είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε ότι η ηρεμία των μειονοτήτων και στις δυο χώρες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις.

-Ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις δραστηριότητες της εντός της υφαλοκρηπίδας που όρισε η ίδια και κατοχύρωσε στα Ηνωμένα Έθνη.

-Η Τουρκία μέχρι σήμερα έδειξε τι μπορεί να κάνει ενάντια σε βήματα που την αποκλείουν και αγνοούν τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού, δήλωσε.

-«Η Τουρκία είναι ικανή να προστατεύσει τα δικαιώματα της και τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

-Ο Τσαβούσογλου είπε ότι με τον Δένδια συζήτησαν με ειλικρίνεια και για το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

-«Επιθυμία μας είναι να δούμε μια πιο αποτελεσματική συνεργασία ιδίως στον αγώνα μας εναντίον οργανώσεων όπως η FETÖ, η PKK και η DHKP-C», σημείωσε.

ΠΗΓΗ 15MINUTES