Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε o σπουδαίος στιχουργός Σπύρος Γιατράς – Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του

Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί τον χαμό του διάσημου στιχουργού Σπύρος Γιατρά, ο οποίος συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και έγραψε μεγάλες επιτυχίες που άφησαν ιστορία.

Ο Σπύρος Γιατράς μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και μετανάστευσε για αρκετά χρόνια στη Νότιο Αφρική όπου σπούδασε οπτικός. Όταν μετά από χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, ο ίδιος συνέχισε να εξασκεί το επάγγελμά του ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργός.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Βασίλης Καρράς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, αλλά και με τραγουδιστές της επόμενες γενιάς όπως ο Νότης Σφακιανάκης, ο Σταμάτης Γονίδης ο Νίκος Οικονομόπουλος και πολλοί άλλοι.

Την είδηση θανάτου του έκανε γνωστή ο Ηλίας Φιλίππου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Άννα Τσιάλτα είχε δηλώσει: Κάποτε με ρωτήσανε για να γίνει ένας καλλιτέχνης μεγάλος τι πρέπει να είναι; Εγώ είπα πρέπει να είναι πρώην δυστυχισμένος. Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια, δεν μπορείς να γράψεις αν δε έχεις πονέσει, αν δεν έχεις κλάψει αν δεν έχεις ερωτευτεί, αν δεν έχεις πιστέψει ότι πρέπει να είσαι ελεύθερος να σκέφτεσαι και να δίνεις. Πιστεύω στην ζωή μου ότι ο άνθρωπος για να ανεβεί πρέπει πρώτα να χαμηλώσει. Άμα έχει αυτή την έπαρση που είναι η αιτία της πτώσης των αγγέλων, είναι ένας χαμένος άνθρωπος.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Απόψεις

• Από τις ειδήσεις:Λένε: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασμοί (δηλαδή σχεδόν το 40% του πληθυσμού)Ταυτόχρονα λένε: Εκτιμάται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα φτάσουμε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων