Προκαταρκτική Επιτροπή - Ν. Καραθανασόπουλος: Καταγγέλλουμε την προειλημμένη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για μια fast trak διαδικασία
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προειλημμένη απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για μια fast trak διαδικασία τύπου Τριαντόπουλου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη λήξη της συνεδρίασης της Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της ενδεχόμενης τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος από τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υπό την παρουσία και της βουλευτού- μέλους του κόμματος στην Επιτροπή Μαρία Κομνηνάκα, ανέφερε πως η συνοπτική αυτή διαδικασία λειτουργίας της Επιτροπής που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΝΔ «αποτελεί πλυντήριο των ευθυνών αλλά και των υπαιτίων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη και ταυτόχρονα ξεπλύματος του κ. Καραμανλή αλλά και των υπολοίπων πολιτικών προσώπων όπως του κ. Μητσοτάκη που εμπλέκεται σε αυτό το έγκλημα». Και πρόσθεσε ότι αυτό «αποτελεί μια ακόμη πράξη της διαδικασίας συγκάλυψης που ακολουθείται από την κυβερνητική πλειοψηφία».
Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε πως «το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να πληρώσουν όσοι ψηλά και εάν βρίσκονται και ταυτόχρονα να μην έχουμε επανάληψη νέου εγκλήματος τύπου Τεμπών».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ