Προβληματισμός Τσίπρα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Την ανησυχία του για την αδιαλλαξία της τουρκοκυπριακής πλευράς αλλά κυρίως και της Τουρκίας - γιατί στους δύο γύρους των συνομιλιών στην Κύπρο δεν υπήρξαν ουσιαστικές εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.
Ο κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των συναντήσεών του με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγή) για τη δυστοκία που υπάρχει στην συνέχιση του ενδοκυπριακού διαλόγου λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.
Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις νέες πρωτοβουλίες Ελλάδας - Κύπρου για άσκηση πιέσεων από διάφορες χώρες προς την Τουρκία, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και πως η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να διευρύνουν τη ζώνη των επιρροών τους σε άλλες χώρες.