Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ψηφίστηκε το ν/σ για την εκλογη δημοτικών και περιφερειακών Αρχών από την Ολομέλεια της Βουλής Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες 5ετούς θητείας

Ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών Αρχών, από την Ολομέλεια της Βουλής. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μείωση του ποσοστού πλειοψηφίας που απαιτείται για την ανάδειξη του επιτυχόντος συνδυασμού, από πενήντα τοις εκατό (50%) συν μία ψήφο, σε σαράντα τρία τοις εκατό (43%) συν μία ψήφο επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων.
«Επαρκή» ηθικώς και πολιτικώς, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τη νομιμοποίηση που παρέχει η επίτευξη ποσοστού 43% στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Όταν παίρνεις το 43%, η θέση της κυβέρνησης είναι, ότι έχεις επαρκή νομιμοποίηση ώστε να μη χρειάζεται να υποχρεώσεις τους υπολοίπους συνδυασμούς, στον δεύτερο γύρο, να προσχωρήσουν στον νικήσαντα συνδυασμό» τόνισε ο κ. Βορίδης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την "Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών".

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 3/6.

    

randomness