Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συρίγος στη Βουλή: Σε υψηλά επίπεδα ο εμβολιασμός στα πανεπιστήμια

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται ο εμβολιασμός στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. 

Ο μέσος όρος, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, ανέρχεται στο 75%, «πάνω από το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας«, ενώ σε πανεπιστήμια όπως το Πολυτεχνείο ή το Οικονομικό ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 80%.

«Οι εμβολιασμοί αυξάνονται διαρκώς κι αυτό είναι μια πολιτική απάντηση της νεολαίας στον κορωνοϊό», είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

Ο κ. Συρίγος παρουσίασε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας, της "edupass.gov" μέσω της οποίας θα ελέγχεται εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για φυσική παρουσία διδασκόντων και μαθητών/φοιτητών σε σχολεία και πανεπιστήμια. 

Τα στοιχεία, όπως είπε ο κ. Συρίγος να αποστέλλονται στη θυρίδα κάθε δομής και θα διατηρούνται μόνον για 7 ημέρες, ενώ προβλέπεται ρητά ότι δεν θα λειτουργούν ως παρουσιολόγιο.

«Σκοπός είναι να διασφαλιστεί ότι όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι ασφαλείς για τους γύρω τους», είπε.

ΠΗΓΗ:CNN 

    

randomness