Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΣΥΡΙΖΑ: Αποστρατεύεται η «παλαιά φρουρά» – Ίσως μόνο ένας διασωθεί! (ονόματα)

Στο περιθώριο δείχνει να περνάει η «παλαιά φρουρά» του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο προσκήνιο (με τις αλλαγές που έχουν γίνει και στη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τον Νίκο Ανδρουλάκη) έρχεται η νέα γενιά στελεχών του κόμματος.
 
Ήδη, πληθαίνουν οι πληροφορίες πως ο Γιάννης Δραγασάκης δεν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών (στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, θα ενταχθούν οι Έφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου), αλλά ούτε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
 
Ο Αριστείδης Μπαλτάς, που είχε την ευθύνη της συγγραφής του  προγράμματος που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι, επίσης υποψήφιος με σταυρό στην Δυτική Αττική, όπως δεν θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πουλαντζάς Κωνσταντίνος Δουζίνας.
 
Ο μόνος που έχει πιθανότητες να διασωθεί είναι ο Νίκος Βούτσης, που μπορεί να μην έθεσε υποψηφιότητα για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, αλλά θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών, με την επανεκλογή του να θεωρείται σχεδόν σίγουρη.
 
Υποψήφιος, βεβαίως, θα είναι και ο πρώην Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, για την επανεκλογή του όμως θα δώσει μάχη, όπως και ο Γιάννης Μπαλάφας στον Δυτικό Τομέα.
 
Ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον πλέον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Θα είναι ξανά σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή όχι;
 
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις