Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τ. Θεοδωρικάκος: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο

«Τα σύνορα μας στον Έβρο θα παραμείνουν απροσπέλαστα» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο «Paralapolitika 90,1 fm». Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι από τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 εκδηλώνεται μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η απειλή αυτή συνεχίζει και είναι υπαρκτή.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Εκδηλώνεται κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον ποταμό Έβρο στα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης και όλου του δυτικού κόσμου με την Τουρκία. Εμείς έχουμε ισχυρή δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία έχει την ευθύνη φύλαξης των συνόρων, από κοινού με τον ελληνικό στρατό. Εάν δεν είχαμε αυτή τη δύναμη, στην Ελλάδα θα είχαν εισρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες παράτυποι μετανάστες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Από την αρχή του χρόνου έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 150.000 άτομα».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό χρησιμοποιώντας την στρατοχωροφυλακή για να μεταφέρουν μετανάστες στις όχθες του Έβρου, όπου εκεί τους παραλαμβάνουν λαθρέμποροι για να τους πάνε σε νησίδες του Έβρου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την συγνώμη της ΜΚΟ «HUMAN RIGHT 360» σχετικά με την υπόθεση της νησίδας στο Έβρο επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι περιμένει μια συγνώμη για τα ψέματα που είπαν. «Η ιστορία αυτή με τους 38 μετανάστες χρησιμοποιήθηκε διαδίδοντας ωμά ψέματα. Τώρα λοιπόν που η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη μάλλον αναγνωρίζοντας το λάθος της, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό. Δεν βλέπω να ανοίγουν το στόμα τους και να λένε κουβέντα. Περιμένω ο κ. Τσίπρας μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι που έχει συνέντευξη Τύπου να ζητήσει συγνώμη για τα ωμά ψέματα που είπε για το συγκεκριμένο περιστατικό» είπε αρχικά και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Για τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης, αλλά και σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και των ακριτών μας στον Έβρο που φυλάττουν τα σύνορα της πατρίδας. Περιμένω κάποιος δημοσιογράφος την Κυριακή να τον ρωτήσει, να επιτρέψουν σε κάποιον δημοσιογράφο να κάνει αυτή την ερώτηση στον κ. Τσίπρα»

Στην συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο θέμα των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η προστασία των συνταγματικών ελευθεριών και να βάλουν ένα τέλος στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Επιπρόσθετα εξέφρασε την πεποίθηση του ότι πολύ σύντομα όλοι θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει λόγος για αντιδράσεις και διαμαρτυρίες καθώς οι ΟΠΠΙ συμβάλλουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε την πρόσφατη επίθεση που έγινε από αγνώστους στο πολιτικό του γραφείο λέγοντας: «Ελπίζω τα επόμενα βράδια αυτοί οι θρασύδειλοι που έκαναν την επίθεση, να έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους. Αν είναι δυνατόν να πτοείται κανείς από τέτοιου είδους επιθέσεις».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness