Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Την παρέμβαση του ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων ζητούν οι φαρμακοποιοί

Επείγον έγγραφο για τις ελλείψεις σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα έστειλε στον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκου (ΕΟΦ) ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όπως υποστηρίζεται στο έγγραφο, «παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τις προειδοποιήσεις προς την Πολιτεία, το φαινόμενο των ελλείψεων όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντίθετα εντείνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου».

Ο ΠΦΣ, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνει ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς οι ελλείψεις αυτές οφείλονται κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές αλλά και στον ελλιπή εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες, οι οποίες προβάλλουν ως επιχείρημα τις εξαγωγές.


(ΑΠΕ)


 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων