Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόση ζημιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα

Βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό που φέρει «ακέραια και απόλυτα την πολιτική ευθύνη» για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που συντελέστηκε στη χώρα επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας προκλητική την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επί της ουσίας πήρε πίσω, όπως είπε, την ψεύτικη συγνώμη που ζήτησε από τους πολίτες. 

«Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ' αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;».

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι όταν ήταν η ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετέτρεψε τον πόνο σε εργαλείο και σημείωσε πως με τη σημερινή του στάση έδειξε ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από όσα έγιναν.

Εξέφρασε τον σεβασμό του σε όλους όσοι έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες και ανεβάζονας τους τόνους κάλεσε τον πρωθυπουργό να αφήσει το αλαζονικό ύφος. 

«Δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στη χώρα τα τελευταία χρόνια», είπε και ζήτησε να αξιοποιηθεί το πόρισμα Γκολντάμερ που εκπονήθηκε μετά το Μάτι, στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη, ότι είναι ανάγκη το πένθος, η απελπισία, ο θυμός, να γίνουν δύναμη ελπίδας, αναγέννησης, ανοικοδόμησης και επανεκκίνησης

ΠΗΓΗ:CNN

 

    

randomness