Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

A. Ξανθός: Σκανδαλώδης και επικίνδυνη ρύθμιση για τις ΜΕΘ ιδιωτικού τομέα

"Σκανδαλώδη πολιτικά και επικίνδυνη από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας", χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία "ρύθμιση των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών για τις ιδιωτικές ΜΕΘ", με την οποία, όπως καταγγέλλει, "δίνεται η δυνατότητα αύξησης έως 40% των διαθέσιμων κρεβατιών με το υφιστάμενο προσωπικό!".

"Τι κάνει δηλαδή η Κυβέρνηση; Ρίχνει τα στάνταρντ ασφάλειας στις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, καθώς για τη λειτουργία κάθε επιπλέον κρεβατιού ΜΕΘ απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού)", υπογραμμίζει σε σημερινή του δήλωση, προσθέτοντας ότι "για τις «ανάγκες» της πανδημίας επιτρέπει στους επιχειρηματίες υγείας να αυξάνουν τα κρεβάτια ΜΕΘ, παρακάμπτοντας τις ελάχιστες προϋποθέσεις ασφαλούς νοσηλείας".

"'Αρα περισσότερα κρεβάτια ΜΕΘ, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν με το ίδιο προσωπικό με πριν και ενώ ήδη έχει διπλασιαστεί η ημερήσια αποζημίωση των κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα με προηγούμενη κυβερνητική απόφαση", συνεχίζει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι "προφανώς, μετά από πιέσεις των κλινικαρχών", "υποκύπτει σε μία επικίνδυνη ρύθμιση για τους πολίτες που θα νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια".

"Αν είναι μία έκτακτη, αλλά αναγκαία ρύθμιση, γιατί δεν εφαρμόζεται και στα δημόσια νοσοκομεία;", υπογραμμίζει και διερωτάται αν "αυτό είναι το μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στις περίφημες Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα".

"Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως ευκαιρία επένδυσης στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά ως αφορμή ευνοϊκής μεταχείρισης του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα", καταλήγει ο Α. Ξανθός.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 
 

    

randomness