Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αφγανιστάν – Έκρηξη σε τζαμί – Αναφορές για θύματα

Άλλη μία έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια προσευχής

Έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί στην περιοχή Spin Ghar της επαρχίας Nangarhar στο ανατολικό Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, τραυματίζοντας τουλάχιστον 12 άτομα, σύμφωνα με κατοίκους και αξιωματούχους των Ταλιμπάν.

Ένας γιατρός στο τοπικό νοσοκομείο είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν που δεν κατονομάζεται δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι η έκρηξη προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς. «Μπορώ να επιβεβαιώσω μια έκρηξη κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής μέσα σε ένα τζαμί στην περιοχή Spin Ghar», είπε ο αξιωματούχος.

Εκρηκτικά μέσα στο τζαμί

Ο Atal Shinwari, κάτοικος της περιοχής, είπε στο Reuters ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στη 1:30 μ.μ. τοπική ώρα όταν πυροδοτήθηκαν εκρηκτικά που προφανώς βρισκόταν στο εσωτερικό του τζαμιού. Ένας άλλος κάτοικος έδωσε την ίδια περιγραφή.

Συνεχείς επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χορασάν, το ISKP (ISIS-K) – παρακλάδι της ένοπλης ομάδας ISIL (ISIS) – ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Αφγανιστάν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τον Αύγουστο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε επίθεση του ISKP σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καμπούλ στις αρχές Νοεμβρίου.

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που ανέλαβε η ISKP νωρίτερα φέτος σε δύο τζαμιά δημοφιλή στην εθνοτική μειονότητα των Χαζάρων

ΠΗΓΗ:IN.GR