Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Διαδηλωτές για το κλίμα έβαψαν πορτοκαλί ομοίωμα δεινοσαύρου

Δύο ακτιβιστές για το κλίμα συνελήφθησαν πρόσφατα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο αφού ψέκασαν με πορτοκαλί άμυλο αραβοσίτου ομοίωμα σκελετού δεινοσαύρου ζητώντας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει τα πρότζεκτ πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο γαστρεντερολόγος Γουίλ Στέιμπλφορθ και ο φυσιοθεραπευτής Στιβ Φέι ψέκασαν το ομοίωμα του σκελετού του Patagotitan mayorum, ύψους 7.9 μέτρων σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης «Just Stop Oil».

Οι δυο διαδηλωτές άνοιξαν επίσης ένα πανό που έγραφε «Για το καλό της υγείας - Σταματήστε το πετρέλαιο» και στη συνέχεια προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία περιμένοντας την αστυνομία να φτάσει. Και οι δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματική ζημία.

Το ομοίωμα του δεινόσαυρου είναι κεντρικό στην έκθεση «The Titanosaur: Life as the Biggest Dinosaur», η οποία παρέμεινε κλειστή για το κοινό την υπόλοιπη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων