Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Δράστης της επίθεσης στο Φορτ Λόντερντεϊλ: Έδρασα υπέρ του ISIS

Στο όνομα του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ότι έδρασε ο Εστέμπαν Σαντιάγκο, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ και σκότωσε πέντε ανθρώπους στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριδας, στις 6 Ιανουαρίου σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το CNN επικαλείται για την πληροφορία αυτή την κατάθεση ενός πράκτορα του FBI στην ακροαματική διαδικασία κατά την οποία θα κρινόταν αν ο νεαρός θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, ο Σαντιάγκο ανέφερε στους άνδρες του FBI ότι άνοιξε πυρ εν ονόματι του ΙΚ.

Ο 26χρονος κατηγορείται για πέντε δολοφονίες και αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί ακόμη και σε θάνατο. Στην επίθεσή του τραυματίστηκαν άλλοι 45 άνθρωποι.

Ο Σαντιάγκο είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Οι Ομοσπονδιακές αρχές στην Αλάσκα ανέφεραν ότι ο δράστης, που είχε εξεταστεί πριν την επίθεση, τους είχε πει ότι «άκουγε φωνές και ότι το μυαλό του ελέγχεται από τη CIA». Πάντως ο Σαντιάγκο δεν έκανε καμία παρόμοια αναφορά στην εξάωρη ανάκρισή του μετά την επίθεση, όπως ανέφερε ο πράκτορας του FBI.  Παράλληλα, το IΚ δεν έχει αναλαμβάνει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

(ΠΗΓΗ SKAI.GR)

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων