Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επικεφαλής Ύπατης Αρμοστείας για πρόσφυγες στην Ελλάδα: Μπράβο για την αλλαγή στη ζωή 1.000 ανηλίκων

Εύσημα στις ελληνικές αρχές για την προσπάθεια που έκαναν να αλλάξει η ζωή περισσότερων από 1.000 ασυνόδευτων ανηλίκων έδωσε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα  

Με τη μεταφορά 14 ασυνόδευτων ανήλικων από την Ελλάδα στην Πορτογαλία συνεχίστηκε το σχέδιο μεταφοράς αυτής της κατηγορίας προσφύγων από τη χώρα μας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά από την αρχή του σχεδίου αυτού έχουν μεταφερθεί σε ευρωπαϊκές χώρες περισσότεροι από 1.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι η ζωή των οποίων έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο. 

Με αφορμή την τελευταία επιχείρηση προς την Πορτογαλία η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα απένειμε εύσημα στις ελληνικές αρχές με ανάρτησή της στο twitter.

Όπως λένε πηγές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου η ανάρτηση αυτή αποτελεί μια ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα κατηγόρησαν την ειδική γραμματέα για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, με ανυπόστατες φήμες.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR