Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευρωκοινοβούλιο: Συγκλονιστική στιγμή στην Ολομέλεια - Όλη η αίθουσα όρθια για τη Χρυσή Παραολυμπιονίκη, Μπέμπε Βίο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, κάλεσε στην Ολομέλεια τη Χρυσή Ολυμπιονίκη, Μπεατρίτσε (Μπέμπε) Βίο, η οποία δέχτηκε το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των Ευρωβουλευτών. Η ιστορία της κοπέλας που, αν και έχει χάσει χέρια και πόδια, σαρώνει στην ξιφασκία.

Σε αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της (διήρκησε μία ώρα ακριβώς) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μίλησε για τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ιδεώδη της Ένωσης, με συχνές επικλήσεις στο συναίσθημα (αλλά και στην αυθεντία), θέλοντας, μέσα στην ευρεία θεματολογία που έπρεπε να καλύψει (Κλιματική Κρίση, προσφυγικό κ.α) να εντάξει και αρκετούς συμβολισμούς.

Στο ίδιο μοτίβο, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού που προκάλεσε συγκίνηση στην αίθουσα του ΕΚ, ως "υστερόγραφο" όσων είπε, παρουσίασε την προσκεκλημένη της, Μπεατρίτσε (Μπέμπε) Βίο που, με τεχνητά μέλη (χέρια και πόδια), κέρδισε Χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο (όπως και του Ρίο το 2016).

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ολοκληρώνοντας την ομιλία της, θέλοντας να εμπνεύσει για το αύριο της Ένωσης, αναφέρθηκε στη Χρυσή Παραολυμπιονίκη της ξιφασκίας από την Ιταλία, ζητώντας από τους Ευρωβουλευτές να την υποδεχτούν θερμά, όπως και έπραξαν. Άπαντες σηκώθηκαν όρθιοι και της προσέφεραν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, με την ίδια (καθόταν στα έδρανα όπου κάθονται οι εκπρόσωποι της Κομισιόν) να χαμογελά.

Η συγκλονιστική ιστορία της Μπέμπε Βίο

Με την κίνηση αυτή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θέλησε να δείξει το μεγαλείο της ψυχής που μπορεί να εμπνεύσει, με προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που αποτελούν δίδαγμα για όλους. Όπως αυτή της 24χρονης Μπέμπε, η οποία παρά το γεγονός ότι έχασε χέρια και πόδια, δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και, αφού νίκησε τον θάνατο, έπειτα κέρδισε μόνη το δικαίωμα να ονειρεύεται και τη δυνατότητα να αθλείται.

Όταν ήταν μόλις 11 ετών, προσβλήθηκε από σοβαρή και μηνιγγίτιδα, η οποία εξαπλώθηκε σε μορφή σηψαιμίας προκαλώντας τον οδυνηρό ακρωτηριασμό και των τεσσάρων άκρων της.

Χρειάστηκαν τρεις και πλέον μήνες δύσκολης αποκατάστασης και η προσθήκη τεχνητών μελών, ώστε να μπορεί να ξαναβρεί τη ζωή της και να κάνει αυτό που ονειρευόταν από τότε που ήταν 5 ετών: Να αγωνίζεται στην ξιφασκία. Άρχισε γρήγορα να ξεδιπλώνει το ταλέντο της, φτάνοντας στην κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς του Ρίο και του Τόκιο.

Το επίσης αξιοσημείωτο και αξιοθαύμαστο με τη Μπέμπε; Ότι έχει δηλώσει αγωνίστρια για την ευαισθητοποίηση γύρω από τα εμβόλια, αφού η λανθασμένη πληροφόρηση από τον γιατρό της οικογένειά της όταν η ίδια προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα της στοίχισε.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

randomness