Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

H Γαλλία «εξουδετέρωσε» τον ηγέτη του ISIS στη Σαχάρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε χθες ότι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν τον Άντναν Αμπού Ουάλιντ αλ Σαχράουι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Μεγάλη Σαχάρα.

«Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επιτυχία στην μάχη μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Σαχέλ», τόνισε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Αντνάν Αμπού Ουαλίντ Σαχράουι, ήταν ο πλέον καταζητούμενος τζιχαντιστής της Γαλλίας στο Σαχέλ. Το παράρτημά του του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είναι ιδιαίτερα ενεργό στην παραμεθόρια περιοχή του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα. Η απίστευτα άνυδρη περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και δύσκολη η αστυνόμευση για τις τοπικές και διεθνείς δυνάμεις.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, σε ένα tweet, εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επιτυχή επέμβαση.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Αλ-Σαχράουι ηγήθηκε της ενέδρας του Τόνγκο Τόνγκο από αμερικανικές και νιγηριανές δυνάμεις. Ο θάνατος τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών προκάλεσε συζήτηση και έρευνα σχετικά με την παρουσία των ΗΠΑ στην Αφρική.

Αναφορές διαπίστωσαν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ήταν ανεπαρκώς προετοιμασμένα για την επίθεση. Η ενέδρα παραμένει η μεγαλύτερη απώλεια αμερικανικών στρατευμάτων στην Αφρική του 21ου αιώνα.

 

ΠΗΓΗ : CNN

 

 

    

randomness