Κένυα: Τουλάχιστον 62 νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κένυα από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και οι αρχές συνεχίζουν επιχειρήσεις διάσωσης.
Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κένυα την τελευταία εβδομάδα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές. Ο προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων έκανε λόγο για 42 νεκρούς.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, έντεκα άτομα διασώθηκαν όταν ένα μίνι λεωφορείο, παγιδεύτηκε από τα ορμητικά νερά που ανέβαιναν στο Ναϊρόμπι, όπως ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός της Κένυας. Παράλληλα, δύο παιδιά διασώθηκαν από πλημμυρισμένο σπίτι στην ίδια περιοχή.
Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες, φαινόμενο που οι αρχές αναφέρουν ότι έχει να εμφανιστεί χρόνια σε τέτοια ένταση. Ποτάμια υπερχείλισαν, πλημμυρίζοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές σε δρόμους, καθώς και σε δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.
Στο Ναϊρόμπι αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει λόγω ζημιών σε γέφυρες, ενώ ορισμένα σχολεία πλημμύρισαν μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Σαββάτου. Το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησε ότι οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, αυξάνοντας τον κίνδυνο νέων πλημμυρών.
Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους που ζουν σε χαμηλά σημεία να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές, ενώ περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας καταφύγιο.



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

