Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία στη φάλαινα Μπελούγκα, καθώς παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας για μία εβδομάδα, πέθανε κατά τη διάρκεια μιας της επιχείρησης διάσωσής της.

Η ανακοίνωση του θανάτου του κήτους έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία. "Παρά την τεράστια προσπάθεια να διασωθεί η φάλαινα Μπελούγκα, με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ζώου», ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης του Καλβάντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, η φάλαινα υπέστη ευθανασία, αφού παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσηςΠέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσης  JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Η Μπελούγκα, αναμενόταν να τοποθετηθεί σε φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί στη θάλασσα, πάνω «σε άχυρο ή άλλο υλικό που θα είναι άνετο», διευκρίνισε η Ιζαμπέλ Ντορλιά-Πουζέ, γενική γραμματέας της νομαρχίας Ερ, πριν από την έναρξη της λεπτής επιχείρησης.

Οι διασώστες είχαν προγραμματίσει να απελευθερώσουν τη φάλαινα βάρους 800 κιλών στη θάλασσα.

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσηςΠέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσης  JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό είχε διαμορφωθεί στο λιμάνι του Ουιστρεάμ (βόρεια Γαλλία) για την υποδοχή της φάλαινας, όπου θα έμενε για τρεις ημέρες, ώστε να γινόταν στη συνέχεια η επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness