Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σανγκάη: Τρίτος συναγερμός για ακραίο καύσωνα από την αρχή του καλοκαιριού

Η πόλη έχει εκδώσει 17 προειδοποιήσεις «κόκκινου» συναγερμού από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 1873

Για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι, η Σανγκάη εξέδωσε τον υψηλότερο συναγερμό για ακραία ζέστη, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται σήμερα να πλησιάσουν ή και να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ στην πολυπληθέστερη πόλη της Κίνας.

Η πόλη των 25 εκατ. κατοίκων ανακοίνωσε «κόκκινο» συναγερμό, που αποτελεί ένδειξη ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον στους 40 βαθμούς Κελσίου το επόμενο 24ωρο.

Στο σύστημα προειδοποίησης τριών βαθμίδων, οι οικοδομικές εργασίες και άλλες εξωτερικές δραστηριότητες περιορίζονται ή σταματούν στην περίπτωση «κόκκινου» συναγερμού.

Η Σανγκάη έχει εκδώσει τρεις «κόκκινους» συναγερμούς τις πέντε τελευταίες ημέρες, κάτι που θεωρείται σπάνιο καθώς η πόλη έχει εκδώσει 17 τέτοιες προειδοποιήσεις από τότε που άρχισαν να διατηρούνται τα σχετικά αρχεία το 1873.

Χθες, οι θερμοκρασίες στην πόλη έφθασαν τους 40,9 βαθμούς Κελσίου, όπως το επίπεδο ρεκόρ που καταγράφηκε στα τέλη Ιουλίου του 2017.

Οι υψηλές θερμοκρασίες συνέπεσαν με τα μαζικά τεστ για COVID-19 σε πολλές περιοχές αυτή την εβδομάδα εν μέσω περιορισμένων εξάρσεων κορονοϊού, δυσκολεύοντας πολλούς κατοίκους αλλά και υγειονομικούς εργαζόμενους που φορούν στολές προστασίας.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους αυτούς είχαν κολλήσει με ταινία μπουκάλια με παγωμένο νερό στις στολές τους, ενώ άλλοι κάθονταν δίπλα σε παγοκολώνες για να δροσιστούν. Σε κάποιες κοινότητες, οι διαγνωστικοί έλεγχοι για τους κατοίκους ξεκίνησαν αργά το απόγευμα όταν η θερμοκρασία είχε πέσει.

Το ήμισυ της κινεζικής επικράτειας έχει επηρεαστεί από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες τον τελευταίο μήνα. Οι περιοχές στη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ, που περικλείει μητροπόλεις από τη Σανγκάη έως το Τσονγκίνγκ στην ενδοχώρα, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κύματα καύσωνα κατά την τελευταία εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...