Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Τζορτζ Σόρος: Μη αναστρέψιμη η διάλυση της ΕΕ μετά το Brexit

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε σήμερα ότι η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τη "διάλυση της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμη" και ότι οι συνέπειες του δημοψηφίσματος της Πέμπτης πιθανόν να βλάψουν τη Βρετανία.

"Η Βρετανία, τελικά, μπορεί ή όχι να είναι σχετικά ευημερούσα σε σχέση με άλλες χώρες αποχωρώντας από την ΕΕ, αλλά η οικονομία της και οι πολίτες της θα πληγούν σημαντικά βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα", έγραψε σε σχόλιό του στην ιστοσελίδα Project Syndicate. 

Ο Σόρος αποκόμισε τεράστια κέρδη στοιχηματίζοντας το 1992 έναντι της λίρας Αγγλίας, όταν η τότε βρετανική κυβέρνηση απέσυρε τη στερλίνα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών.  

 

(ΑΠΕ)

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων