Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Σταθερό το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Αττικής - Aυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα

Σταθερό το ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα της Αττικής, αυξητικές μεταβολές σε Χανιά και Ιωάννινα και πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των οκτώ από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα από 9 έως 15 Αυγούστου.

Οι καθαρά πτωτικές τάσεις κυμάνθηκαν από -55% στην Αλεξανδρούπολη έως -72% στο Ρέθυμνο, ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στο Βόλο (-28%) και στο Ηράκλειο (-25%).

Σταθερό παρέμεινε ουσιαστικά το ιικό φορτίο στον 'Αγιο Νικόλαο (-10%) και στην Περιφέρεια Αττικής (+2%). Αντίθετα, αυξητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν σε δύο από τις δέκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στα Χανιά (+103%) και στα Ιωάννινα (+260%).

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 9-15 Αυγούστου, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις, με μη στατιστικά σημαντική μεταβολή (+2%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 2-08 Αυγούστου.

Λάρισα: Παρατηρήθηκε μείωση (-59%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Βόλος: Παρατηρήθηκε μείωση (-28%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ηράκλειο: Καταγράφηκε οριακή μείωση (-25%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Χανιά: Συνεχίσθηκε η τάση αύξησης (+103%), του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Ρέθυμνο: Καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

'Αγιος Νικόλαος: Καταγράφηκε οριακή και μη στατιστικά σημαντική μείωση (-10%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ξάνθη: Παρατηρήθηκε μείωση (-58%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μείωση (-55%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.

Ιωάννινα: Το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+260%).

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

Απόψεις

Γράφει οΣόκολος Νίκος Η έντονη δυσαρέσκεια των αγροτών,  εντείνεται πιο πολύ,  μετά την έγκριση της εμπορικής συμφωνίας,  με τις χώρες της Λατινικής...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness