Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι ο Γιούνκερ αρνήθηκε επικοινωνία με Τσίπρα

Με δηκτικό τρόπο διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!».

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «παραφιλολογία που συνεχίζεται» και προσθέτουν: «μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών».


Σαπέν: Διαπραγματεύσιμη η πρόταση των θεσμών, δεν αποτελεί τελεσίγραφο

O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση των διεθνών πιστωτών που απέρριψε η Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμη και η Αθήνα θα πρέπει να προτείνει μία εναλλακτική στην πρόταση περί μείωσης του ΕΚΑΣ, την οποία έχει ήδη καταδικάσει η ελληνική πλευρά.

«Κανείς δεν είπε ποτέ- ούτε οι θεσμοί ούτε οι χώρες (της ευρωζώνης)- ότι επρόκειτο για μία πρόταση take it or leave it, ότι επρόκειτο για ένα τελεσίγραφο» επισήμανε ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς στο περιθώριο του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να αποτελέσει πρόσκομμα στις διαπραγματεύσεις το θέμα των συντάξεων, εκείνος απάντησε:

"Ναι, αλλά η ελληνική πλευρά έχει επιχειρήματα που δε στερούνται νομιμότητας. Θα πρέπει να καταθέσουν διαφορετικές προτάσεις προκειμένου να προσπαθήσουν να πετύχουν την ίδια συνολική δημοσιονομική ισορροπία". 



(ΑΠΕ)